İnegöl’ün sıra dışı projeleriyle öne çıkan işadamlarından Saloni Mobilyanın sahibi Haluk Özbek, elektrikli milli araç projesinin ardından şimdide alkışlanacak bir girişimle yeniden gündeme geldi. İşadamı kurduğu iki internet satış portalından elde edeceği karın önemli bir kısmını sosyal projelere harcama kararı aldı. İşte ayrıntılar…

Saloni Mobilya firması sahibi Haluk Özbek, sokak hayvanları, yaban hayvanları, ekolojik denge, mağdur kadın ve öğrencilerin desteklenmesi amacıyla yeni bir projeye imza atma kararı aldı.

Özbek yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

“2025 yılından itibaren online mobilya satış markalarımız ‘fabrikadan mobilya.com’ ve ‘dekoryum.com’un net karının %10’u sokak hayvanlarının korunmasına, yaban hayvanlarının ve ekolojik dengenin korunmasına, mağdur kadınların desteklenmesine, din-dil-ırk ayırt edilmeksizin gençlerin eğitimine ve mobilya mesleğimizin desteklenmesine harcanacaktır. Bu hedefle bir vakıf kurulacaktır. Vakfın ismi İnegöl mobilyacılığının temelini ve mobilya mesleğimizin tarihsel başlangıcını oluşturan İnegöl dağlarındaki Kayın Ağacı ormanlarına atfen “Kayın Ağacı Vakfı” olacaktır. (Online mobilya satışı yapacak yeni şirketimizin ortaklar sözleşmesi 3.Madde, 15. Fıkrasıdır.)”

Editör: TE Bilişim