Saadet Partisi'nin 7'nci Olağan Kongresi Ankara Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. Türkiye'nin dört bir yanından ve yurt dışından gelen Saadet Partililer, sabahın erken saatlerinde Ankara'ya ulaştı. Binlerce Saadet partili salonu doldururken, Ankara Spor Salonu'nun etrafında da salona sığmayan yüzlerce insan vardı. 
Kongrede Kurucu Genel Başkan Recai Kutan, eski Genel Başkan Mustafa Kamalak, Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk, SP İstanbul Milletvekili Cihangir İslam, Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, SP Genel Başkan Yardımcıları ve delegeler hazır bulundu.


İNEGÖLLÜ İSİM DİVAN HEYETİNDE
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, salonu selamladıktan sonra kongre divanı oluşturuldu. 7'nci Olağan Kongre'nin Divan Başkanlığı'na Genel Başkan Yardımcısı Mesut Doğan, Divan Başkan Yardımcısı Genel Merkez Denetçisi Fetullah Erbaş oldu. Yine divanda İnegöl’den Saadet Partisi Bursa İl Başkan Yardımcısı Av.Salih Berber yer aldı.
Kongre divanının teşekkülünün ardından konuşan Karamollaoğlu, sözlerine başlarken Necip Fazıl Kısakürek'in 'Zindandan Mehmed'e Mektup' ve Nazım Hikmet'in 'Davet' şiirlerini okudu. Daha sonra birlik ve beraberlik mesajları veren Karamollaoğlu, AK Parti hükümetini eleştirdi. Bugünün tarihi olan 3 Kasım'ın altını çizen Karamollaoğlu, 3 Kasım 2002'de AK Parti'nin iktidara geldiğini anımsatarak, “Milletimiz 3 Kasım 2002'de AK Parti'ye temelde 5 şeyi gerçekleştirmek üzere oy vermişti. Neydi bunlar? Müreffeh bir Türkiye. Güçlü bir Türkiye. Özgür bir Türkiye. Öncü bir Türkiye. Adaletin hâkim olduğu bir Türkiye. Peki, bugün nasıl bir Türkiye ile karşı karşıyayız? Ekonomiden ekolojiye, adaletten demokrasiye, tarımdan sanayiye, eğitimden dış politikaya sürekli savrulan bir Türkiye var. Yaklaşık 500 binin üzerinde çiftçinin tarımı bıraktığı, 3 milyon hektardan fazla tarım arazisinin betona, inşaata kurban edildiği bir Türkiye var. Cumhuriyet tarihinde ilk kez, borçlanabilmek için 'Borçlanma Genel Müdürlüğü' kurmak zorunda kalmış bir Türkiye var. Komşularla sıfır sorun diye yola çıkıp, sorunlu olmadığı tek bir komşusu kalmayan bir Türkiye var. Olağanüstü halin olağan hale geldiği, baskı ve tahakkümün arttığı, farklı ve muhalif seslerin susturulduğu, devletin omurgasını oluşturan kurumların yıpratıldığı bir Türkiye var. Eğitimi yazboz tahtasına dönmüş, Aile yapısı, toplumsal bağları zayıflamış bir Türkiye var. Gençlerin gelecekten ümidini kestiği, Yarınlara dair umutların tükendiği bir Türkiye var."


İNEGÖLLÜ İSİM GENEL İDARE KURULUNA SEÇİLDİ
Partinin Genel İdare Kurulu (GİK) ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyeleri kongrede seçildi. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun 2'nci kez tek aday olduğu bu kongrede 965 delege oy kullandı. 3 geçersiz oy sayılarak geri kalan 962 oyun tamamını alan Karamollaoğlu Saadet Partisinin yeniden genel başkanı oldu. Genel İdare Kurulu üyeliğinde ise İnegöl sürprizi yaşandı. Uzun dönemdir İnegöl ve Bursa’da partinin çeşitli kademelerinde görev yapan İnegöl Eski İlçe Başkanı Av. Salih Berber Genel İdare Kurulu üyeliğine seçildi. Yapılan tüzük değişiklikleri ile SP bünyesinde 20 farklı politika kurulu oluşturuldu. Parti programı yenilendi. Tüzük, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne uygun hale getirildi. 


İNEGÖL’DEN 400 KİŞİ KATILDI
SP İlçe Başkanı Hasan Eroğlu ise, “Saadet Partisi İnegöl teşkilatı olarak bizlerde kongremizin heyecanına ortak olabilmek adına 400 kişilik bir katılım sağladık.  Heyecanı coşkusu bitmeyen bir kongre meydana geldi. Bu kongreye katılım konusunda hassasiyetlerini gösteren başta teşkilat mensuplarımız olmak üzere tüm ilçe halkına teşekkürlerimi bildiririm” dedi.

Editör: TE Bilişim