Türkiye Karate Federasyonu tarafından Şanlıurfa’da düzenlenen Türkiye Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonasında 53 kg’de İnegöllü sporcu Kübra Yazıcı Türkiye 3.’sü olarak milli takıma seçilmiş ve Finlandiya’da düzenlenecek olan şampiyonaya katılma hakkı kazanmıştı.

56 ilden 376 kulüp ve yaklaşık 2000 sporcu katıltıldığı 21 yaş altı Türkiye Karate Şampiyonasında İnegöllü milli sporcu Kübra Yazıcı için antrenörü Cemil Çakır tarafından İnegöl Belediyesi’nden yardım talebinde bulunulduğu ancak talebin geri çevrildiği öne sürüldü. İnegöl Belediyesi’nden olumsuz dönüş alan antrenör Cemil Çakır’ın rotayı Yenişehir’e çevirerek Belediye Başkanı Davut Aydın’dan konaklama ve yol giderleri noktasında yardım istediği ve bu talebin karşılandığı öne sürüldü.

Şampiyona sonrasında sosyal medya aracılığı ile Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın’a yönelik yapılan teşekkür mesajları kamuoyunda tartışmaların yaşanmasına neden oldu.

Bunun üzerine bir açıklama yapan Milli Antrenör Cemil Çakır, eli boş döndükleri İnegöl Belediyesi’ne ve diğer STK’lara sitem etti.

İNEGÖL DEĞİL, YENİŞEHİR SAHİP ÇIKTI

Sporun sadece futboldan ibaret olmadığını dile getiren Çakır, “Olimpiyatların yapıldığı bir dönemde başımıza gelen şey bizi çok üzdü. İnegöl’de çok yetenekli çocuklarımız var. Bir çok branşta büyük başarılara imza atan İnegöllü kardeşlerimiz maalesef şehrimizde yeterli değeri görmüyor. Bu çocuklarımızın bazıları maddi imkansızlıklar nedeniyle ulusal ve uluslararası müsabakalara katılamıyor. Kübra kardeşimizde bunlardan biri. Geçen yıl olduğu gibi bu yılda şampiyonaya katılmak için konaklama ve yol desteği talebinde bulunduk. İnegöl Belediyesi bize dilekçe yazıp verin dedi. Bizde dilekçemizi yazıp verdik. Daha sonra ise bize maddi destek konusunda öyle bir yetkilerinin bulunmadığını ilettiler. Bizlerde tavsiyeler üzerine Yenişehir Belediyesi’ne gittik. Durumumuzu anlattık. Sağolsun gerekli maddi desteği bize hemen sağladılar. Kendilerine ne kadar minnet etsek azdır. Yenişehir Belediye Başkanımız Davut Aydın’a ve ekibine sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

İYİ PARTİ’DEN İMALI ELEŞTİRİ

Yaşanan gelişmeler üzerine sosyal medya üzerinden bazı vatandaşlar Davut Aydın’a teşekkür paylaşımları yaptı. İYİ Parti İlçe Başkanı İsmail Karaman ise bu paylaşımlardan birine , “Davut Aydın Başkana teşekkür ederiz. Alper Taban Başkanın da bu başarıyı ödüllendirmesini talep ediyoruz.” diyerek üstü kapalı eleştiride bulundu.

İNEGÖL BELEDİYESİ’NDEN AÇIKLAMA GELDİ

Yaşanan gelişmeler üzerine İnegöl Belediyesi’nden de açıklama geldi. Yardım talebinin doğrulandığı açıklama da, “Bilindiği üzere İnegöl’de bir çok branşta spor kulüplerine Belediyemiz tarafından yardımlar yapılmaktadır. Hatta onlarca sporcumuz elde ettikleri başarılar nedeniyle ödüllendirilmektedir. Bahse konu olan eleştiride belediyemize bir dilekçe verilmiş ve maddi yardım talebinde bulunulmuştur. Talep önce çözüm merkezine ulaşmış ve daha sonra antrenör Cemil Çakır ile irtibat sağlanmıştır. Yardımın şampiyonaya sadece 2 gün kala istenmesi nedeniyle  talep geri çevrilmiştir. İnegöl Belediyemize her gün benzer on’larca dilekçe verilmekte ve Belediye Başkan Yardımcılarında toplanmaktadır. Daha sonra bu dilekçeler haftanın bir günü Belediye Başkan Yardımcıları vasıtasıyla Belediye Başkanımız Alper Taban ile yapılan toplantıda gündeme alınıp karar bağlanmaktadır. Sporcu kardeşimize yönelik bir art niyet veya farklı bir prosedür uygulaması yapılmamıştır” denildi.

BU DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKILSIN

Bu arada genç sporcunun antrenörü Cemil Çakır, “ Avrupa Şampiyonası elemelerine katılan Türkiye şampiyonunu yenerek namağlup olarak Türkiye Karate Milli Takımı’na seçilen İnegöllü Milli Sporcu Kübra Yazıcı  Ağustos ayında Finlandiya’da gerçekleşecek olan 21 Yaş altı Avrupa Şampiyonasına katılacak. İnegöl’de sesini duyuramayan onlarca değerli kardeşimiz var. Ricamız bu çocukalara sahip çıkılmasıdır” dedi.

Editör: TE Bilişim