İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Müftülüğünün ortaklaşa yürüttüğü Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesinin uygulandığı Şehit Fevzi Başaran Anadolu İmam Hatip Lisesinde Ortaokul 5. Sınıf öğrencileri törenle hafızlık eğitimlerine başladılar. 
Okulda düzenlenen törene İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Doğru, İlçe Müftü Vekili Erdal Başokur, öğretmenleri, Kur’an Kursu öğreticileri, öğrenciler ve velileri katıldı. 
Programın açış konuşmasını yapan Okul Müdürü Mehmet Katırcı; “Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi özgün bir çalışma olarak Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığının ortak yürüttükleri bir projedir. 2014 yılından itibaren ülkemizde uygulanmaya başlanmıştır. Bu projede binlerce öğrencimiz hem hafızlığını tamamlamış hem de iyi bir akademik eğitim alarak Türkiye genelinde büyük başarılar elde etmişlerdir. Okulumuzda proje 2018 yılında başlamış ve şuan 5. sınıflarda 26 erkek ve 26 kız öğrencimiz eğitim görmektedir. Öğrencilerimizin tamamı hafızlık ezber eğitimlerine başlamış ve akademik eğitimleri de aksamadan başarılı bir şekilde devam etmektedir. Okulumuzda öğrencilerimiz hafızlık eğitimleriyle birlikte akademik eğitimlerini proje okul avantajlarıyla en üst düzeyde almaktadırlar” dedi.


İlçe Müftü Vekili Erdal Başokur’un hafızlığın önemini anlatan konuşmasından sonra İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Doğru, uygulanan bu projenin çok yararlı olduğunu söyledi. Doğru, “İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile İlçe Müftülüğümüzün ortaklaşa yürüttükleri bu proje kapsamında bugün öğrencilerimizin planlandığı gibi hafızlık ezber eğitimlerine başlamaları programın başarılı bir şekilde sürdüğünü göstermektedir dedi. Erkek öğrencilerimizin eğitim gördüğü Kur’an Kursu binasını yaptırıp bağışlayan işadamı Mehmet Yıldız ve oğlu Fatih Yıldız’a eğitime yaptıkları bu anlamlı katkı için teşekkür ederim” dedi. 
Program hafızlığa başlayan öğrencilerin Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından İlçe Vaizi Erdal Başokur tarafından yapılan dua ile tamamlandı.

Editör: TE Bilişim