Kocatepe İlk ve Ortaokulu yönetimi tarafından başlatılan projeyle İnegöl’de ilk defa bir devlet okulunda ‘Teknoloji Tasarım Atölyesi’ kuruldu. Okulun kendi imkanlarıyla kurduğu atölye de öğrenciler, yazılım ve kodlama eğitimi alıyor. Yerli oto konusunda da önerilerde bulunan öğrenciler, yaptıkları yazılımla kazaların engellenebileceğini söylediler.

Okulda düzenlenen açılış törenine Kaymakam Şükrü Görücü, Milli Eğitim Müdürü Ali Doğru, AK Parti 22. Dönem Bursa Milletvekili Faruk Anbarcıoğlu, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Açılışta ‘Teknoloji Tasarım Atölyesi’ ile ilgili bilgi veren Kocatepe İlk ve Ortaokulu Müdürü Mahsuni Canbay, “Yaklaşık 2 ay önce tamamen kendi imkanlarımızla başladığımız teknoloji tasarım atölyemizin kurulumunu ve bu süre içerisinde aynı zamanda öğrencilerimize aktif şekilde eğitimlerimizi vermeye başlamanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Gelişen ve sürekli değişen yeni dünya düzeni içerisinde teknolojinin ne kadar önemli bir yere sahip olduğunu görüyor ve hep beraber mütalaa ediyoruz. Oluşan bu yeni dünya düzeninde devletimizin de teknoloji yarışı içerisinde ki ileri seviyeye sahip birçok ülkeyi geride bırakarak adından söz ettiren bir noktaya geldiğini görüyoruz. Özellikle yazılım, mühendislik, askeri ve son olarak da yerli araba teknolojisi ile devletimizin yatırımlarını ve başarısını milletçe görüyor ve takdir ediyoruz. Bizde okulumuzda bu atölyemizi açarak, gelecekte memleketimize hizmet edecek bilim adamlarını ve mühendislerini yetiştirmeyi hedeflemekteyiz. Çünkü biz biliyoruz ki, bu milletin evlatlarına imkan ve fırsat verilirse yapamayacak ve başaramayacak hiçbir şey yoktur. Atölyemizin kurulmasında emeği geçen öğretmenim Levent Şanlı’ya teşekkür ediyor, atölyemizin okumuza ve devletimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

50 BİN LİRAYA MAL OLDU

Atölyenin yaklaşık 50 bin liraya mal olduğunu ifade eden Mahsuni Canbay, “Atölyemizi okulumuzun imkanlarıyla yaptık. 10 tane bilgisayarı Yapı Kredi ve Halk Bankasından aldık. 10 tanesi de kendi imkanlarımızla aldık. Teknik malzemeler ise yaklaşık 25 bin liraya mal oldu. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı destekleme ve yetiştirme kursları adı altında ortaokul öğrencilerine, ilkokul öğrencilerine ise Halk Eğitim Merkezi aracılığıyla açılan kurs sayesinde eğitimler veriliyor. Bu konuda Halk Eğitim Merkezine de teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Konuşmanın ardından kurdele kesimiyle atölye hizmete açıldı. Öğrenciler ilçe protokolüne atölye de yaptıkları projeler hakkında bilgiler verdi. En çok ilgiyi ise, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla yapılan yerli oto için yaptıkları proje aldı. Öğrenciler kazaları önlemek için yaptıkları projeyi uygulamaları olarak gösterdiler.

Proje hakkında bilgi veren Teknoloji ve Tasarım Sınıfı öğretmeni Levent Şanlı, yerli ve milli teknolojiye destek verecek programları hayata geçirdiklerini belirterek, yerli ve milli araçlarda araç kazalarının önüne geçecek projeyi yaptıklarını söyledi.

Sınıf öğrencisi Samet Gazihan Özsoy ise, "Kazaların önlenmesi adına güzel bir yazılım yaptık. Yerli ve milli araçlarımıza yazılım konusunda destek vermek istiyoruz" dedi.

Editör: TE Bilişim