Bursa Osmangazi Bele

Bursa Osmangazi Belediyesi’nin, geçtiğimiz aralık ayında Mevlana etkinlikleri çerçevesinde düzenlediği  “Aşk” konulu şiir yarışmasına İlçemizden katılan öğrenciler,  yarışmada dereceye giren şiirlerin basıldığı “Aşk Kapısı” kitabıyla ödüllendirildi. “Aşk Kapısı” isimli şiir kitabında İnegöllü 5 öğrencinin şiirine de yer verildi.

Bursa ve 17 ilçesindeki okullardan toplam 263 şiirin katıldığı yarışmada, İnegöl’den en çok öğrenciyi, Salih İbrahim Kırcalı Sağlık Meslek Lisesi Öğrencileri oluşturdu. Salih İbrahim Kırcalı Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerinden Dilek Baştar’ın şiiri yayımlanmaya değer şiirler arasında görülerek, “Aşk Kapısı” adlı kitapta yer aldı.

Konu ile ilgili bilgi veren Okul Müdürü Mustafa Yıldırım,  “Ülkemizin tanınan edebiyatçı ve aydınlarından  Beşir Ayvazoğlu, Mustafa  Armağan, Metin Önal Mengüşoğlu, Cevat Akkanat ve Sadettin Eğri’nin  yer aldığı jüri tarafından beğenilen ve yayımlamaya değer bulduğu eserlerin yer aldığı “Aşk Kapısı” adlı esere öğrencimizin şiirinin konulması ve şiirleri beğenilen öğrencilerimizin kitapla ödüllendirilmeleri, bize büyük mutluluk vermiştir. Bu yarışmaya okul içinden yaklaşık yüz civarında öğrenci katılım göstermiş, okulumuzda yaptığımız elemeler sonucu otuza yakın eseri Bursa’daki yarışmaya göndermiştik. Bunlardan on üç tanesi beğenilen eserlerden olmuş, bir tanesi de yayımlanan kitapta yer alarak topluma mal olmuştur. Öğrencilerimi ve bu konuda onları yönlendiren Edebiyat öğretmenimiz A. Metin Kürümoğlu’nu  tebrik ediyorum”  dedi. 

Okulun Edebiyat öğretmeni A. Metin Kürümoğlu ise,  “Bu yarışmaya öğrencilerimizi teşvik ettik.  Çünkü, Mevlana ve felsefesinin insanlığın kurtuluşuna vesile olacak bir öğreti olduğuna inanıyoruz. Bu nedenle öğrencilerimiz ‘Aşk’ konulu yarışmaya büyük ilgi gösterdiler ve sonucunda semeresini aldılar. Ben de kendilerine başarılar diliyorum” diye konuştu.

Okul öğrencilerinden 12.sınıf öğrencisi Dilek Baştar’da, şiirinin ‘Aşk Kapısı’ adlı şiir kitabında yayımlanmasından ötürü mutluluk duyduğunu belirterek, desteğinden dolayı edebiyat öğretmeni A. Metin Kürümoğlu’na teşekkür ettiğini belirtti. Okul öğrencileri Dilek Baştar, Abdullah Bostancı, Zübeyde Oktay, Özlem Işık, Büşra Türel, Rukiye Keskin, Özlem Mutlu, Gamzenur Durak, Merve Bilgili, Melike Aydıner, Burcu Bayrak, Hilal Sağınç, Ömer Güzel,   Bursa Osmangazi Belediyesi’nin yayınladığı “Aşk Kapısı” adlı kitapla ödüllendirildi.

Bursa Osmangazi Belediyesi’nin düzenlediği bu yarışma sonucu yayımlanan “Aşk Kapısı” adlı şiir kitabında, ayrıca İnegöl’deki okullarından Anadolu İmam Hatip Lisesi, Mediha-Hayri Çelik Fen Lisesi, Ticaret Meslek Lisesi ve İnegöl Anadolu Lisesinden birer öğrencinin şiirine de yer verildiği öğrenildi.

Editör: TE Bilişim