PARMAK ÇOCUK İLGİ ÇEKTİ

Türkiye´de 3, İnegöl´de ise eşi benzeri bulunmayan parmak çocuk görenlerin ilgi odağı oldu. Milyonda bir görülen kemik deformasyonu hastalığına yakalanan 10 yaşındaki parmak çocuk, Acil servisteki sağlık çalışanlarının ve vatandaşların yoğun ilgisini gördü.

10 yaşında olmasına rağmen boyu 60 santim, ağırlığı ise 5 kilogram olan parmak çocuk İlker Bayrak, anne ve babasının gözbebeği.

Prematüre olarak 850 gram doğan minik İlker, 10 yıl önce vücut gelişimini olmaması şikayetinde babası tarafından hastaneye götürüldü. Bursa´daki hastanelere götürülmesine rağmen hastalığı teşhis edilemeyen çocuk, Ankara Hacettepe hastanesine götürülerek tetkik yapıldı.

MİLYONDA BİR GÖRÜLEN HASTALIK

Yapılan tetkikler sonucunda bebeğe, genellikle Amerika´da görülen ve dünya da milyonda bir doğumla birlikte görülen kemik deformasyonu hastalığı tanısı konuldu.

Adnan Bayrak ve Elif Bayrak çiftinin tek çocuğu olan parmak çocuk, ailesinin gözbebeği.

FOTOĞRAFLARINI ÇEKTİLER

Geçtiğimiz Cumartesi günü annesinin rahatsızlığı dolayısıyla İnegöl Devlet Hastanesi Acil Servisine gelen İlker Bayrak, görenlerin yoğun ilgisi ile karşılaştı. Acil servis önündeki çay bahçesine babası ile oturarak bir şeyler atıştıran minik çocuğu görenler, şok geçirdi. Çay bahçesinde babasıyla konuşup sohbet eden minik çocuğu görenler, hatıra fotoğrafı çektirmek için adeta birbiri ile yarıştılar.

850 GRAM DÜNYAYA GELDİ

İlker´in prematüre olarak 850 gram dünyaya geldiğini aktaran baba Adnan Bayrak, “Doğduğunda bir problem yoktu. Sadece doktorlar ufak doğduğunu söylediler. Bursa´da öğrenemedik. Ankara Hacettepe hastanesinde teşhis konuldu. Kemik deformasyonu hastalığı milyonda bir görülen hastalık.” Dedi.

TÜRKİYE´DE 3. ÇOCUK

Daha çok Amerika´da görülen bir hastalık olduğunu söyleyen Bayrak, “Türkiye´de benim çocuğumla beraber 3 tane çocuğun olduğunu biliyoruz.” Diye konuştu.

İLKER´LE YAŞAMAK ÇOK GÜZEL

İlker´le yaşamanın çok güzel olduğuna dikkat çeken baba Bayrak, “İlker´le çok güzel vakit geçiriyoruz. İlk okul 3. Sınıf eğitimini evimizde alıyor. Onu çok seviyoruz. Boyu 60 santim, kilosu ise 5. İlker´i İnegöl´de tanımayan yok. insanlarla çok rahat diyalog kurabiliyor.” Şeklinde konuştu.

 

 

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilişim