İş-Kur Müdürlüğü ile İnegöl Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Müdürlüğü işbirliğinde üyelere yönelik organize edilen bilgilendirme semineri, İTSO konferans salonunda gerçekleştirildi.

İŞVERENLERDE BİLGİ EKSİKLİĞİ MEVCUT

Yoğun katılımın olduğu seminerde konuşan İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ, “Son yıllarda işverene destek olma adına birçok proje ve program uygulanmaya devam ediliyor. Bu konuyla alakalı işverenlerde bir kafa karışıklığı ve bilgi eksikliği mevcut. Bu bilgileri bireysel olarak müdürlüklerimizden alabiliriz. Bizim kurumlarımız da bu bilgileri üyelerimize, işverenlerimize ve sanayicilerimize vermek durumundadır. Bu farkındalığı ortaya koymak adına bilgilendirme programımızı gerçekleştiriyoruz” dedi.

İş-Kur Müdürü Ahmet Baştürk ise, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilan ettiği istihdam seferberliği kapsamında işverenlere sunulan çeşitli teşviklerin olduğunu söyledi.

İNEGÖL BİZİM KIVANÇ KAYNAĞIMIZ

İşverenlerin bu teşviklerden yararlanmasını isteyen Baştürk, “İnegöl bu teşviklerden yararlanıyor ama tam olarak istenilen seviyeye ulaşamadı. 2 yıl önce 800 kişiyle işbaşı eğitim programı yapmıştık ama geçen yılı 450 kişiyle tamamladık, rakam düştü. Tüm işverenlerimiz bize gelseler, sunulan teşviklerden yararlansalar girdilerimiz çok daha yüksek oranlarda düşecektir. Türkiye, işsizlik rakamlarında 10-11 civarında bulunurken İnegöl ise Avrupa Birliği ortalamasında 4-5 civarında seyrediyor. Hem kurum olarak hem de ülkemiz adına İnegöl bizim kıvanç kaynağımız konumunda bulunuyor. İnegöl’ün ekonomisinin oldukça ileri düzeyde yürümesine liderlik yapan Ticaret ve Sanayi Odasına müteşekkiriz” diye konuştu.

İstihdam teşviklerinin SGK’yı ilgilendirdiğini ifade eden SGK İnegöl Hizmet Merkezi Müdürü Erdal Alğan, “İstihdam teşvikini artırmak için 2008 yılından beri gerek hükümetimizin gerekse Cumhurbaşkanımızın katkılarıyla önemli çalışmalara imza atıyoruz. Her geçen gün yeni teşvikler uygulanıyor. İşverenlerimiz bazı tereddütlü durumlar olduğu için bu desteklerden yeterli oranda faydalanamıyorlar. Biz de bilgilendirmede bulunarak desteklerden daha fazla faydalanılabilmesi için elimizden geleni yapacağız. Desteklerden faydalanma noktasında tereddütleri olanlar varsa bize özel olarak da ulaşabilirler” dedi.

Konuşmaların ardından seminere geçildi. Sunumlar eşliğinde katılımcılara SGK ve İş-Kur teşvikleri anlatıldı.

SGK İnegöl Hizmet Merkezi Müdürü Erdal Alğan, İş ve Meslek Danışmanları Songül Karatepe ve Selçuk Aras ile SGK İşveren Memuru Ahmet Karışma tarafından gerçekleştirilen sunumlarda; teşvikler ve uygulama şartları, İş-Kur teşvikleri, meslek edindirme kursları, işbaşı eğitim programları, geleceğin meslekleri, işe ilk adım projesi, kısa çalışma ödeneği, konularında bilgilendirmelerde bulunuldu.

Editör: TE Bilişim