Cumhuriyet Halk Partisi İnegöl Gençlik Kolları Başkanı Okan Göktaş, Hacı Sevim Yıldız Eğitim Kampüsü’ne ulaşım ile yaşanan sıkıntıları tespit etmek için sabah erken saatlerde öğrenciler ile bir araya geldi.
Mimar Sinan Caddesi üzerinde bulunan otobüs durağında öğrenciler ile bir araya gelen Cumhuriyet Halk Partisi İnegöl Gençlik Kolları Başkanı Okan Göktaş öğrenciler ile sohbet ederek yaşanan sıkıntıları dinledi.


VERİLEN SÖZLER YERİNE GETİRİLMEDİ
Okan Göktaş burada yaptığı açıklamada “Hacı Sevim Yıldız Kampüsü’nde eğitim görmekte olan gençlerimiz ile buluştuk.  Onların sorunlarını onların şikâyetlerini onların taleplerini dinledik. Öğrenciler ile burada yaptığımız görüşmede öğrenciler kendilerine verilen sözlerin tutulmadığını belirttiler. Ücretsiz ulaşım sözü verildi fakat yerine getirilmedi. Ücretsiz yemek sözü verildi fakat buda yerine getirilmedi. Her şeyden önce mesleki eğitim kampüsünü İnegöl’e kazandırmak için elini taşın altına koyan bu konuda sorumlu vatandaşlık örneği gösteren işadamı Mehmet Yıldız’a teşekkür ediyorum.  Kampüs inşa edildikten sonra İnegöl’deki idareciler süreci götürememişlerdir.  Öğrenciler kampüse gidebilmek için belirli başlı duraklardan otobüslere biniyorlar ve ücret ödüyorlar. Dönüş yolunda da aynı şekilde ücret ödüyorlar. Aynı şekilde kampüs içerisinde yemek yemek için yine ücret ödüyorlar.  Yaşanan bu gelişmeler eğitimde fırsat eşitsizliği meydana getiriyor.  Bu parası olan okusun olmayan okumasın demektir. Biz Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları olarak bu anlayışın karşısındayız. Verilen sözlerin yerine getirilmesini istiyoruz. Öğrencilerimiz gün ağarmadan sokaklar henüz güvenli değilken bulundukları evlerden durağın olduğu bölgeye yürümek zorunda kalıyorlar. Buradaki öğrenciler sağlıklı olup olmadığı bilinmeyen otobüslerde sıkış tepiş bir şekilde kampüse yolculuk yapmaktadırlar.  Eskiden İnegöl’ün merkezi noktalarında olan bu okullar, şehir merkezinden çok uzak bölgeye taşınmak zorunda kaldılar.  Öğrenciler hem oraya taşındı hem de oraya ulaşmak için ulaşım ücreti ödemek zorunda kaldılar” dedi.


KENDİ ÇOCUKLARINI BU ŞEKİLDE GÖNDERMİYORLAR
Tuzu kuru AK Partili yöneticilerin kendi çocuklarını balık istifi bir şekilde okula göndermediklerini ifade eden Göktaş “Bu konu milletvekili Vildan Yılmaz Gürel’e sorulduğunda bu konu benim çözebileceğim bir konu değil benlik bir konu değil benim elimde sihirli değenek yok gibi açıklamalarda bulundu.  Milletvekilimizin çok önemli işleri vardır diye düşündük ve mecliste verdiği soru önergelerini ve kanun tekliflerini inceledik. Milletvekili Gürel’in seçildiği günden beri 4 kanun teklifinde iştiraki var hiçbir soru önergesi vermemiş. Bu 4 kanun teklifinin İnegöl halkı ile İnegöl halkının sorunları ile uzaktan alakası yok. Bizde dedik ki İnegöl’den de önemli işleri vardır belki de Samanyolu galaksisinde yıldızlar ve gezegenler arasında barışı sağlamak için mücadele ediyordur. Biz İnegöl gençliğinin eğitimde fırsat eşitliği gibi eğitimde ulaşım, kaliteli eğitim gibi sorunlarla kendisini meşgul etmek istemiyoruz.  Çünkü AK Parti iktidarında bu konuda ümidimizi kestik. Bugün Türkiye’de 630 bin öğrenci son yapılan üniversite sınavında barajı geçemedi. Üniversitede eğitim görme hakkı kazanamadı.  Her 20 öğrenciden bir tanesi lise eğitimini tamamlamadan okulu bırakmak zorunda kalıyor. Sorumsuz yöneticiliğin ve yapılan işlerin sonunda gençliğimiz heba ediliyor gençlik atıl durumda bırakılıyor. Bu problemi artık AK Parti iktidarının çözebileceği sorun değil gibi duruyor. Açıkçası tuzu kuru AK Partili yöneticiler kendi çocuklarını böyle balık istifi, böyle sağlıksız koşullarda okula bırakmadıkları ortada bunu hepimiz biliyoruz“ dedi.


SORUNLARIN FARKINDA DEĞİLLER
AK Partili yöneticilerin sorunların farkında olmadıklarını ifade eden Göktaş “Kendileri İnegöl’ün gerçek insanlarının gerçek halkının, gerçek sorunlarının farkında değiller, çünkü görmüyorlar.  Biz burada CHP İnegöl Gençlik Kolları olarak İnegöl’ün vicdan sahibi insanlarına, İnegöl’ü seven insanlara, İnegöl’ün geleceğini önemseyen insanlara çağrıda bulunuyoruz.  Bu konuyu ancak İnegöl halkı olarak kolektif bir şekilde çözebiliriz.  Çağrımız şudur sırtında çantası üzerinde üniforması okula gitmeye çalışan geleceğini inşa etmeye çalışan bir genç gördüğünüzde kulağına eğilin bir derdi var mı diye sorun.  Okula gidebiliyor mu, okulda karnını doyurabiliyor mu diye sorun. Bu konuyu hepimiz birlikte çözebiliriz bu konuyu ancak birlikte aşabiliriz. Bu konunun çözümü için idarecilerden bir ümidimiz kalmadı. Bir öğrenciye dokunursak belki İnegöl’ün geleceği için pırıl pırıl bir umut kazanabiliriz” dedi.

Editör: TE Bilişim