Geçtiğimiz hafta İnegöl Devlet Hastanesinde 1. derecede bulaşıcı bir hastalık olan Verem teşhisi konulan İnegöllü vatandaş, yeni hizmete giren Bursa Şehir Hastanesine alınmadı. Şehir Hastanesinde boş yatak olmasına rağmen kendisine evde tedavi olabilir denilen vatandaş, ne yemek yiyebiliyor, ne de ilaçlarını içebiliyor. Çalmadık kapı bırakmadıklarını belirten hasta yakınları, her geçen gün durumu kötüleşen ve veremin yanın da kanser olma şüphesi olan hasta için yetkilerden destek bekliyor.

ŞEHİR HASTANESİNE SEVK EDİLDİ

Geçtiğimiz hafta İnegöl Devlet Hastanesinde Göğüs Hastalıkları polikliniğinde Verem teşhisi konulan 52 yaşındaki Nurhan Öztürk, doktor tarafından Bursa Şehir Hastanesine sevk edildi. Özel araçla Bursa Şehir Hastanesine götürülen Öztürk, hastanede yer olmadığı gerekçesiyle alınmadı.

BOŞ YER VAR AMA BİZE YOK

Serviste boş 5 yatak olmasına rağmen görevlilerin ‘Bu yataklar sizden daha acil hastalara ayrıldı. Sizi alamayız’ dediklerini söyleyen Nurhan Öztürk’ün oğlu Engin Öztürk, gırtlak kanseri ihtimali olan ve evde bakılmayacak durumda olan babasının hastane de tedavi edilmesini istiyor. Babasının evde bakılamayacak durumda olduğunu söyleyen Öztürk, “Ne ilaçlarını verebiliyoruz, ne de yemek yedirebiliyoruz. Durumu iyice kötüye gidiyor. Bursa’da ki hastane de Gırtlak Kanseri olma ihtimalinin dahi olduğu söyledi. Peki böyle bir hastayı nasıl evde tedavi edilebilir denilerek geri gönderilir. Bunu anlamak mümkün değil. Babamın ölmesini mi istiyorlar” dedi.

Babasının tedavi edilmesini isteyen Engin Öztürk, “Babamın hastalığından dolayı İnegöl’de doktora gittik ve doktor verem teşhisi koydu. Tahliller yapıldı ve bize verem olduğu söylendi. 1 gün sonra babam hastanede yemek yiyemediği için Bursa’ya sevk edeceklerini söylediler. Bursa’da da babanız kanser hastası, biz burada bir şey yapamayız, evde tedavi görecek diyerek eve göndermişler. Biz burada başhekime kadar çıktık, gerekli yerlere başvuru yapıp yardım istedik. Hastaneye alınmama nedenine ciddi hastalar için yer var sizin için yer yok dediler. Babamın evde tedavi edilebileceğini söylediler. Babam şu anda ilaçlarından dolayı halüsinasyonlar görüyor. Normalde hastaneye alınması lazım. Hastalığının bulaşıcı olduğu söylendi ama bizi geri çevirdiler. Biz hastaneden Bursa’ya götürmek için ambulans talep ettik. Bizden babamın nefes alamadığına dair belge istediler. Belge işlemi de uzun süreceği için kendiniz götürün dediler. Biz babamın hastanede tedavi görmesini istiyoruz. Şu anda bir şey yiyemiyor. Hastaneye yatırılarak iyi bir tedavi görmesini istiyoruz” İfadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim