Konya Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi bölümünde Araştırma Görevlisi olarak görev yapan İnegöllü Mustafa Çetinaslan, kaleme aldığı ve İnegöl’deki mezar taşlarını konu alan ‘’Taşların Dili’’ adlı eserin tanıtımı için Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı makamında ziyaret etti.

BELEDİYENİN KATKI VE DESTEĞİ İLE

Kitabının oluşumu ve içeriğiyle ilgili Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a bilgi veren Mustafa Çetinaslan, kitabı İnegöl Belediyesinin katkı ve destekleriyle çıkardığını ve ortaya çıkan sonuçtan mutlu olduğunu belirterek, “Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’a desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

DEĞİŞİK ÇALIŞMALARA, FAALİYETLERE İMZA ATTIYORUZ

Mustafa Çetinaslan’ı ağırlamaktan dolayı mutlu olduğunu belirterek konuşmasına başlayan Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise,  İnegöl Belediyesi olarak bir taraftan belediyecilik faaliyetleri ile alakalı yoğun bir şekilde gayret gösterirken, aynı zamanda sosyal kültürel anlamda da değişik çalışmalara, faaliyetlere imza attıklarını söyledi.

KÜLTÜR HİZMETİNE SEVE SEVE ARACILIK EDEBİLECEĞİMİZİ SÖYLEDİK

Konya Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi bölümünde hocalık yapan ve aslen İnegöllü olan Mustafa Çetinaslan’ın daha önce kendileriyle paylaştığı ve bugün itibarı ile hazır hale getirdiği eseri ile alakalı bilgilendirme de yapan Aktaş, “Mustafa Çetinaslan hocamız, bize daha önce bir ziyaret gerçekleştirdi. İnegöl’deki mezar taşları ile ilgili bir araştırma yapmak istediğini ve bunu eserleştirmek istediğini söyledi. Kendisinin bu konuyla alakalı bir çalışması vardı. Biz de, İnegöl Belediyesi olarak böyle bir kültür hizmetine seve seve aracılık edebileceğimizi söyledik” dedi.

HER MEZAR TAŞININ BİR DİLİ, SÖYLEDİKLERİ VAR

İnegöl’ün, Osmanlıyla alakalı çok ciddi bir tarihçesi olduğunu,  İshakpaşa Hazretleri, Kasım Efendi gibi önemli zatlarında bulunduğu önemli bir şehir olduğunu kaydeden Aktaş, İshakpaşa avlusunda ve İnegöl’ün çeşitli mezarlıklarında farklı farklı mezar taşları olduğunu belirterek, “Her mezar taşının da bir dili, söyledikleri var. Dolayısıyla bunu biz özellikle bir kültür eseri olarak paylaşmak istedik ve kitabımızın adına da ‘’Taşların Dili’’ dedik. Ben değerli hocamıza bu hayırlı ve faydalı çalışması için çok teşekkür ediyorum. İnşallah Eylül sonu ya da Ekim başı gibide hocamızı lise öğrencilerimizle buluşturmak için bir imza günü yapmak istiyoruz. Hocamız, bu çalışmanın detayları ile alakalı, içeriği ile alakalı öğrencilerimizi, İnegöllü gençlerimizi bilgilendirsin istiyoruz. İnşallah Kültür Sosyal İşleri Müdürlüğü olarak da onun planlamasını Ekim ayının ilk haftası gibi yapmış olacağız” diye konuştu.

Çalışmasından dolayı Çetinaslan’a teşekkür eden Aktaş,  İnegöl Belediyesi olarak böyle hayırlı bir hizmete aracılık etmekten çok keyif aldıklarını ifade etti.  Çetinaslan ziyaretin sonunda Başkan Aktaş’a kitabını hediye etti.

 

Editör: TE Bilişim