Sık sık kampanyalar

İnegöllüler İlk Günde 150 Ünite Kan Bağışladı
Sık sık kampanyalar düzenlenmesine rağmen, toplanan kanların yetersiz kalması nedeniyle Türkiye Kızılay Derneği İnegöl Şubesinin her üç ayda bir olmak üzere yılda 4 kez düzenlediği Kan Bağışı Kampanyalarının 4. periyodu, dün Atatürk Anıtı ile Saat Kulesi arasındaki alanda, özel donanımlı TIR içerisinde  başladı.
Dün saat 13.00'de özel donanımlı TIR'ın içerisinde başlatılan ve Perşembe (bugün), Cuma ve Cumartesi günleri de devam edecek Kan Bağış Kampanyasında, Bursa Kızılay Kan Merkezinden Dr. Züleyha Hüseyin ile Hemşireler Elfide Savaş, Zehra Lodos, Zeynep Cesur ve Hülya Meşeci'nin nezaretinde, İnegöllüler ilk gün 150 ünite kan bağışında bulundular.
Kan Bağışı Kampanyasının Perşembe (bugün) Cuma ve Cumartesi günleri de devam edeceğini belirten Türkiye Kızılay Derneği İnegöl Şube Başkanı Gündoğdu Arıyürek, "Devam etmekte olan kan bağışı kampanyamıza cefakar ve fedakar İnegöl halkını katılmaya davet ediyoruz. Şuanda Türkiye’nin il ve ilçelerinde kan toplama işlemini Türkiye Kızılay Derneği gerçekleştiriyor. Türkiye’deki bütün hastaların kan ihtiyacını Türkiye Kızılay Derneği karşılamaktadır. Bağış olarak alınan kanlarda, hepatit B-C, AİDS, Belsoğukluğu, Verem, Sıtma gibi bulaşıcı hastalıklar var mı konusunda gerekli tetkikler yapılması sonucunda, kan ihtiyacı olan hastalara iletiliyor. Biz günlük ihtiyaç olan kanı zor temin etmekteyiz. İnegöl’de yılda 10 bin ameliyat işlemi yapıldığı gerçeği varken, ne kadar çok kana ihtiyaç duyulduğu gerçeği de bu rakamdan anlaşılmaktadır” dedi.
Kan vermek isteyen insanlarda aranan özellikler hakkında da bilgiler veren Arıyürek, gönüllülerin 18 ile 65 yaşları arası olmaları ve tok karınla kan vermeye gelmeleri gerektiğinin altını çizdi. Arıyürek, “Son bir yıl içinde ameliyat geçirenler, kan yoluyla bulaşan hastalıklar taşıyanlar ve devamlı ilaç kullananlar kan bağışında bulunmamalıdırlar. Bağış için derneğimize gelenlere doktorumuz tarafından küçük bir kan testi yapılarak, kan ölçümleri ile kan grubu tespitleri yapılmaktadır. Kansızlık sorunu çeken gönüllülere ise, doktorumuz tarafından tavsiyelerde bulunulmaktadır. Toplanan kanlar Bursa’ya gönderilip, gerekli testlerin yapılması ile İnegöllü ihtiyaç sahipleri için kullanılacaktır. Bilindiği gibi kan ihtiyacını karşılamanın tek yolu insandır. Çevremizde oluşan bir çok kaza, kan ihtiyacını doğuruyor. Türkiye’nin 1 milyon devamlı bağışçıya ihtiyacı vardır. Ancak 70 milyonluk ülkemizde maalesef her 70 kişiden biri bile kan vermiyor” şeklinde konuştu.
Arıyürek son olarak, cefakar, vefakar  ve fedakar İnegöl halkını, “Kendini Sev, İnsanı Sev, Kan Ver” sloganı ile Kan Bağışı Kampanyasına davet etti.

Editör: TE Bilişim