İnegöl Belediyesi’nin İnegöllü Bayanlar Facebook Grubu işbirliğinde 8 Mart Dünya Kadınlar Gününe özel düzenlediği ‘Yaşam ve Alışveriş Fuarı’ sabah saatlerinde başladı. Akşama kadar sürecek etkinliğe adeta İnegöl akın etti. Binlerce kişinin katıldığı fuar alanını Belediye Başkanı Alper Taban da ziyaret ederek bayanların kadınlar gününü kutladı.
İnegöl Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında İnegöllü Bayanlar Facebook Grubu işbirliğinde ‘Yaşam ve Alışveriş Fuarı’ düzenledi. Merpa Kapalı Pazaryerinde sabah 09.00’da başlayan ve akşam 22.00’a kadar sürecek olan fuar, açılışından itibaren binlerce kişinin akınına uğradı. Girişimci bayanların stant açıp giyim, süs eşyaları, gıda, kozmetik ve benzeri pek çok ürünlerin satışını yaptığı fuara, İnegöllülerin ilgisi yoğun oldu.


BAŞKAN TABAN FUAR ALANINI ZİYARET ETTİ
Binlerce kişinin akın ettiği fuarı, 14.00’da Belediye Başkanı Alper Taban da ziyaret etti. Kaymakam Şükrü Görücü ve siyasi parti temsilcilerinin de bulunduğu heyetle gerçekleşen ziyarette, tüm bayanların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlandı. Akşam kadar konserler ve farklı eğlencelerle sürecek etkinliğin sahne bölümünde gerçekleştirilen törende, İnegöllü Bayanlar Grubu kurucuları; Özlem Dedeler, Sedef Şan, Nevin Karatepe ve Hacer Çelebi sahneye çıkarak kısa birer selamlama konuşması yaptı. Ardından Cuma Mahallesi Muhtarı Hülya Bulun da kürsüye davet edildi. Bulun, burada kadınlar gününe ilişkin mesajlar verdi. 


BAYANLARA POZİTİF AYRIMCILIK YAPMAKTAN GURUR DUYUYORUM
Protokol konuşmaları bölümünde de Belediye Başkanı Alper Taban sahneye çıkarak alandaki vatandaşlara hitaben bir konuşma yaptı. Başkan Taban, “Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü. Elbette kadınlar gününü bir güne sığdırmamız mümkün değil. Ama bu özel günler vesilesiyle bizler de hatırlamanın ve hatırlatmanın çok güzel bir şey olduğunu burada vurguluyoruz. Burada bir dizi mesajlar da vermeye çalışıyoruz. Bugün burada biz hanımefendilere destek olabilmek, onların birbirleriyle yardımlaşmasını, beraberinde birlik ve beraberlik kültürünü arttırmasını ve az da olsa aile ekonomilerine katkı sunabilmek adına İnegöllü Bayanlar Grubuyla böyle bir organizasyon gerçekleştirdik. Bu özel günde onlara bu pozitif ayrıcalığı yapmaktan da gurur duyuyorum. Buradaki küçük küçük satışlarla aile bütçelerine bir nebze olsun katkı sunulabildiyse, buradan aldıkları o küçük ürünlerle diğer bayanları mutlu edebileceksek bu da bizim için bir gurur vesilesidir” dedi.
“Kadınların insan hayatı içerisindeki yeri benden önceki konuşmacılar tarafından çok güzel şekilde ifade edildi” sözleriyle konuşmasını sürdüren Başkan Taban, “Hanımefendi, yeri geldiğinde anne, dolayısıyla toplumu yetiştiren en önemli birey. Ailenin merkezindeki birey. Dolayısıyla hanımefendilerin hayatımızdaki önemini daha detaylı anlatmaya gerek yok. Ama yeri geldiğinde biz hanımefendileri cephede de gördük. Bugün de ihtiyaç olsa yine orada olacaklarını ben gayret iyi biliyorum” şeklinde konuştu.
Başkan Taban, konuşmasında Suriye’deki operasyon ve şehitlerimize de değinerek “Bugün sınırımızda yine bir dizi olumsuz olayları görüyoruz. Ben buradan bir kez daha tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, yaralılarımıza da sağlık ve sıhhat diliyorum” dedi.
Son olarak kürsüye çıkarak bir konuşma yapan Kaymakam Şükrü Görücü de “Bugün burada sizlerle birlikte olmanın verdiği memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Elbette hanımlarımızın bu stantlarda karınca kararınca bir şeyler üretmeleri ve ürettiklerini satmaları bizler için de önemli. 8 Mart’ı eskiden daha çok Sovyet bloğu ve diğer ülkeler kutlardı. Ama bugün 8 Mart ülkemizde de toplumun tüm kesimleriyle birlikte kutladığımız çok önemli günlerden biri. Ama hanımlarımız sadece 8 Martlarda değil, her gün özeldir. Çünkü bizim inancımızda elleri ayakları öpülesi varlıklardır” ifadelerinde bulundu.
Konuşmaların ardından protokoldeki bayanlara İnegöllü Bayanlar Grubu yöneticileri tarafından hediye takdimi gerçekleştirildi. Ardından Kaymakam Şükrü Görücü ve Başkan Alper Taban stantları gezerek bayanlar hayırlı işler dileklerini iletti.

Editör: TE Bilişim