2 farklı skorla geri

2 farklı skorla geriye düştüğü müsabakada beraberliği yakalayıp, geçerli sayılmayan gol ile galibiyetin eşiğinden dönen Bordo-Beyazlılar kaybedilen puanlara üzülüyor. Ev sahibi için geçmeyen, İnegölspor için yetmeyen son dakikalar ve 4 dakikalık uzatmalarda ağlara başka top takılmayınca taraflar birer puanı paylaşmak durumunda kaldılar. Karadeniz’de bırakan puanlar temsilcimizi liderlikten de etti

Spor Toto 3. Lig 1. Grupta lider olarak gittiği Arsinspor deplasmanından bir puanla dönerek hem iki puan hem de liderliğini kaybeden İnegölspor üzgün. 2 farklı geriye düştüğü müsabakada 2-2’lik beraberliği yakalayıp, bir topu direkten dönen temsilcimizin verilmeyen golü galibiyetin elinden uçup gitmesinde etkin rol oynadı.

Zorlu ve uzak deplasmana, Bayrampaşa ve İstanbulspor galibiyetleri ile ele geçirdiği liderliğini perçinlemek için giden İnegölspor, ilk 45 dakikada etkili olamadı. Kötü saha zemininin de futbolu baltaladığı maçın 18. dakikasında, daha etkili gözüken ev sahibi ekip Erkan’ın golü ile skor üstünlüğünü yakaladı. Uzak yolları aşıp zorlu deplasmanda takımlarını desteklemek için Arsin’e giden birkaç taraftarın desteklediği temsilcimizin bu gole karşılık verme çabaları ilk 45 dakikada sonuç getirmedi. İkinci devrede daha inançlı ve azimli çıkan Bordo-Beyazlılar, beraberlik golü ile rakip kaleye yüklenmeye başladıkları sırada, kalelerinde golü gördüler. 58. dakikada serbest atıştan gelen ve Fatih Yılmazlar’ın ıska geçtiği topu İnegölspor ağları ile buluşturan Halil İbrahim skoru 2-0’a taşıyıp, takımını galibiyete bir adım daha yaklaştırırken, Bordo-Beyazlı temsilcimizin umutlarını bir hayli zayıflattı. Kaybedecek çok fazla şeyi kalmayan İnegölspor varını yoğunu ortaya koyunca, umutları yeşerten golün gelmesi gecikmedi. 75. dakikada Recep’in vuruşunda savunmadan dönen topu tamamlayan Alican farkı 1’e indirdi. Bu golle umutlanan ve sazı eline alan temsilcimizin, özellikle İsmail’in sahaya sürülmesi ile akınlarının ardı arkası kesilmedi. Ramazan’ın yerine oyuna dahil edilen deneyimli isim İsmail oyuna yeni soluk getirdi. 79. dakikada İsmail’in ceza alanı içerisinde yatarak röveşata vuruşunda topun yan direğe çarparak auta çıkması beraberlik golünün habercisi olurken, beklenen gol bu talihsiz andan bir dakika sonra geldi. Oyuna girişinin 20. dakikasında kafayı iyi çalıştıran İsmail, soldan gelen topu ceza alanı içerisinde kafa vuruşu ile kalecinin uzanamayacağı köşeden ağlara asarak skoru eşitledi. Ev sahibi ekibin ‘neler oluyor’ şaşkınlığı içerisinde olduğu son dakikalarda tam anlamıyla Karadeniz’de Bordo-Beyaz fırtınası kopuyordu. 84. dakikada İsmail ile gelişip Sinan Atım ile süren İnegölspor atağında, Alican’ın şutunda top savunmaya çarparak kornere çıktı. Korner atışından gelen topu savunma güçbela uzaklaştırdı. 87. dakikada ise Recep ile gelişen İnegölspor atağında, Recep’in savunmanın arkasına uzattığı topa hamle yapan Alican topu kalecinin yanından ağlarla buluşturdu ancak hakem ofsayt gerekçesiyle golü geçerli saymadı. Ev sahibi için geçmeyen, İnegölspor için yetmeyen son dakikalar ve 4 dakikalık uzatmalarda ağlara başka top takılmayınca taraflar birer puanı paylaşmak durumunda kaldılar.

İKİ PUANA ÜZÜLÜYORUM

Maçın değerlendirmesini yapan İnegölspor Teknik Direktörü Nevzat Dinçbudak, “Saha futbol oynama adına çok kötüydü. Topu yere indirmek olmadı. Rakip gelişi güzel, deyim yerindeyse dan-dunlarla başladı. Maalesef bizimkilerde buna ayak uyduramadılar. Bana gören hakem gereksiz iki duran top yarattı. Yenilmeyecek iki pozisyonda gol yedik. İkinci yarıda oyuncularımıza biraz daha önde basmalarını, daha arzulu, istekli olmalarını, sahanın durumunu göz önünde bulundurarak topu yükseltmeden ayağa paslarla sonuca gitmelerini istedik. Neticesinde istediğimizi sahaya yansıtınca sayısız pozisyonlar yakaladık. Rakip 10 kişi kaldıktan sonra iyice yüklendik. Attığımız iki tane gol var. Bunların yanında dört beş tane net pozisyon var. Bizi galip getirebilecek pozisyonlar vardı ancak olmadı. Sonuç noktasında, kaçırdığımız iki puana üzülüyorum ama deplasmanda puan puandır. Bu maçı geride bıraktık. Bu hafta Perşembe günü Nazilli Belediyesi maçı var. Bu maç çok önemlidir. Evimizdeki bu maçta taraftarlarımızın desteğine çok ihtiyacımız var. Hafta içi olmasına rağmen bütün sporseverleri desteğe bekliyoruz” dedi.

CİNEMRE’DE ÜZGÜN

Arsinspor Teknik Direktörü Orhan Cinemre’de, kazanacakları bir maçtan beraberlikle ayrılmanın üzüntüsünü yaşadığını söyledi. Sahasında temsilcimiz İnegölspor ile 2-2 berabere kalan Arsinspor'da Teknik Direktör Orhan Cinemre, rakipleri İnegölspor'un grubun lideri olduğunu belirterek, “Böyle bir takıma karşı iyi mücadele ettik. Futbolcularım maça çok istekli başladı. İlk yarıda gol pozisyonlarına girdik ve golü de bulduk” dedi. İkinci yarıda daha çok skor avantajını korumak düşüncesiyle hareket eden bir takım görüntüsü verdiklerini ifade eden Cinemre, “Yine bu yarıda ikinci golü bulduk ve 2-0 öne geçmeyi başardık. Daha sonra oyunda 10 kişi kaldık. Yan toplardan, defansımızın da hatasıyla çok ucuz iki gol yedik. Bu kadar basit goller yememeliydik. Kazanacağımız maçtan beraberlikle ayrılmanın üzüntüsü içindeyiz. Kazansaydık çok büyük avantaj yakalayacaktık. Oynadığımız oyunun karşılığını maalesef alamadık” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim