En yeni tasarımların ve trendlerin izlenime sunulduğu “İ SALONİ Mobilya Fuarı”, Dünyanın çeşitli ülkelerinden binlerce mobilyacı tarafından büyük bir ilgi ve merakla izleniyor. Türkiye’den yalnızca 12 mobilya firmasının katılabildiği İ SALONİ Mobilya Fuarına, İnegöl’den Ndesign firması da katıldı.

İNEGÖL MOBİLYASI UÇUYOR

İnegöl Belediyesi, İTSO, Mobilyacılar Odası ve Slayt Tur işbirliği ile düzenlen ve Yenişehir Hava Alanından kaldırılan uçakla fuara gitme olanağı sağlanan İnegöl mobilyacıları da, organizasyona büyük ilgi gösterdi. “İnegöl Mobilyası Uçuyor” kampanyası kapsamında kiralanan uçakla İnegöl’den yaklaşık 200 civarında mobilyacının bu organizasyona katıldığı gözlenirken, organizasyon harici kendi imkanları ile de fuarı incelemeye giden onlarca İnegöl Mobilyacısı, en yeni tasarımları yerinde inceliyor. Her holü dikkatle takip eden İnegöllü Mobilyacılar, Dünya Mobilya sektörünü yakalamanın tek şansının, bu tip fuarları yakından takip etmekten ve en yeni tasarımları görüp, Dünyanın talep ettiği dizaynları yakalamaktan geçtiğini belirtiyor.

İNEGÖL MOBİLYACISI NE İSTEDİĞİNİ BİLİYOR

Fuar gezisi sırasında İnegöllü Mobilyacılarla birlikte olan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, en yeni tasarımların yer aldığı Dünyaca prestiji kabul edilen Milano Fuarına katılmanın, İnegöl Mobilyacısının çizdiği vizyon açısından çok önemli olduğuna vurgu yaptı. Aktaş, “Yaklaşık 190 arkadaşımızla 5 gün sürecek bir organizasyon gerçekleştirdik. Mobilyacı arkadaşlarımız fuarı didik didik ediyorlar. Dünyayla yarışmanın tek yolu Dünyanın istediği, talep ettiği çizgileri yakalamaktır. İnegöl Mobilyacısı ne istediğini biliyor. Bu husus çok önemli. Biz de İnegöl belediyesi olarak, yeni bir fuar alanı yapma hazırlığındayız. Biz de burada fuar konsepti hakkında çeşitli incelemelerde ve tespitlerde bulunmaya çalışıyoruz. Arkadaşlarımızla istişareler ediyoruz. İnegöl Mobilyacısı daha fazla mobilya ihraç etmek istiyor ve bunun için de bizden yeni, çok daha büyük ve modern bir fuar alanı bekliyor. İnanıyorum ki, bu heyecanla ve istekle araştırmaya ve çalışmaya devam edersek, 2023 yılı için koyduğumuz 1 milyar dolarlık ihracat hedefimize daha kısa sürede ulaşacağız” dedi.

İNEGÖL’ÜN DÜNYA ŞEHRİ OLDUĞUNU İSPATLADIK

Fuarda katılımcı olarak da bulunan İnegöllü Ndesign firmasının sahibi ve Türkiye Mobiya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Başkanı Ahmet Güleç ise, “Türkiye’den fuara yalnızca 12 firma katılıyor. Milano gerçekten de mobilya fuarları açısından çok önemli ve prestijli bir fuar. Biz burada bu katılımlarla ve ziyaretlerle aslında İnegöl’ün Dünya şehri olduğunu ispatladık. Başta Belediye Başkanımız olmak üzere, Ticaret ve Sanayi Odamıza, Mobilyacılar Odamıza ve tüm sebep olanlara teşekkür ediyorum. Burada Dünyadaki mobilyacılara, tasarımcılara, mimarlara ve herkese Türk Mobilyasını anlatıyoruz. Onlara Türk Mobilya sektöründen istifade etmeleri gerektiğini anlatıyoruz” şeklinde konuştu.

190 MESLEKTAŞIM BİRLEŞTİ VE YENİŞEHİR’DEN UÇAK KALDIRDI

İnegöllü Mobilyacıları da, güzel bir organizasyonla Fuarı izlemeye geldikleri için kutlayan Başkan Ahmet Güleç, “İnegöllü hemşerilerimi burada görmekten dolayı çok mutluyum. Başka bir mutluluğum ise İnegöllü Mobilyacı arkadaşlarımın birlikte hareket etmeleridir. Yaklaşık 190 meslektaşım birleşti ve Yenişehir’den uçak kaldırdı. Bu da çok önemli. Aynı zamanda Mobilya sektörüne verilen çok önemli bir mesaj” ifadelerini kullandı.

GERÇEKTEN ALKIŞLANMASI GEREKEN BİR DURUM

Türkiye Cumhuriyeti Başkonsolosu Ayten Sekizkök de fuarda Türk Mobilyacılarını yalnız bırakmadı. Fuarda Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve MOSDER Başkanı Ahmet Güleç’le bir süre sohbet eden Milano Başkonsolosu Ayten Sekizkök, İnegöl Mobilyasının özellikle son 10 yılda kat ettiği aşamayı çok başarılı bulduğunu belirtti. Sekizkök konuşmasında, “Türk Mobilya sektörünün son yıllarda büyük bir aşama kaydettiğini biliyorum, ancak bu rakamların oluşmasında, İnegöl gibi bir ilçenin önemli bir paya sahip olması, ben çok mutlu etti. Milano Fuarına özel uçak organize ederek katılmak, gerçekten alkışlanması gereken bir durum. Başta Belediye Başkanımız olmak üzere Ticaret ve Sanayi Odası, Mobilyacılar Odası ve emeği geçen tüm yetkilileri kutluyor ve tebrik ediyorum. Bundan sonra İnegöl Mobilyasını daha yakından takip edeceğim” dedi.

 

Editör: TE Bilişim