Bugün kapılarını açacak olan 42. Uluslararası Mobilya ve Dekorasyon Fuarını değerlendiren Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) İnegöl Başkanı Mehmet Döngel, “Mobilyanın kalbi olan İnegöl’ümüzde 42. kez kapılarına açacak olan fuarımız kadar İstanbul’da düzenlenen fuara İnegöl firmalarımızın kattığı zenginlik ortada. Biz bu zenginliği farklılığımızla sağlıyoruz. Çünkü bizler dünya insanın ne istediğini biliyoruz. Geziyoruz, görüyoruz, konuşuyoruz, üretiyoruz ve 99 dilde mobilya satıyoruz” dedi.

Başkan Mehmet Döngel, “İnegöl bu yıl 42. Düzenlenecek olan Uluslararası Mobilya ve Dekorasyon Fuarının İnegöl'de imal edilen ürünlerin teşhir sergisi, 29.06.1970-29.07.1970 tarihleri arasında İnegöl Esnaf ve Sanatkârlar Dernekleri, Mobilya ve Marangozlar Derneği, İnegöl Belediyesi ile ortaklaşa düzenlenir. Serginin açılış konuşmasını Belediye Başkanı Ahmet Akyollu yapar. Bursa Valisi Enver Saatçigil de yaptığı konuşmada: "İnegöl sanatkârlarının yerinde bir teşebbüsü ile meydana getirilen bu sanayi sergisi, sanayi gücümüzü gösterir. Sanat altın bileziktir. İnegöl sanatkârları bu altın bilezikleri çok iyi değerlendirdikleri için kendilerini tebrik ederim. Serginin Aziz Türk milletine ve İnegöllülere hayırlı olmasını dilerim." Şükrü Naili Paşa İlkokulu Salonu'nda düzenlenen sergide; madeni eşyalar dalında Mehmet Cavcı'nın eseri ile Uz Kardeşler’in oymacılık sanatını gösteren takımı, gerçek bir şaheser olarak çok beğenilir. Sergi bir ay süreyle izleyenlere açık kalır. Gece gündüz görmeye gelenlerle dolup taşar. Bu serginin açılmasında, Belediye Başkanı Ahmet Akyollu, Esnaf ve Sanatkârlar Dernekleri Ajanı Sabri Erçoban, Marangozlar ve Mobilyacılar Derneği Başkanı Ahmet Şenel ‘in büyük emekleri geçer. Türkiye çapında mobilyacı olan sanatkârların zekâ, düşünce ve bedenlerini de birleştirerek meydana getirdiği mobilya, sandalye mamulleri gerek sağlamlık gerekse zarafet bakımından çok beğenilir. İnegöl Sanayi Sergisi, İnegöl mobilya fuarlarının da ilk başlangıcını oluşturur dedi. O günlerden bugünlere gelen İnegöl Mobilyası, sektöre dahil ettiği yetişmiş kalifiye eleman, Ar-Ge ve tasarımcıları ile kalitesini her geçen gün arttırmış, arttırmaya devam ediyor. Bu da beraberinde dünya markası sloganının hedefe her geçen gün daha emin adımlar ile ulaşmasına zemin hazırlıyor. Ortadoğu’dan Balkanlar'a, Kuzey Afrika ülkelerinden Avrupa'ya kadar ihracat yapılıyor. 2018 yılı rakamlarına göre mobilya sektörü 406 milyon dolar ihracat gerçekleştirerek, İnegöl’ün ihracatında yüzde 42 ile en büyük paya sahip oldu. Her yıl mobilya ihracatımız ortalama yüzde 15-20 büyüyor. Ülke ekonomisinin büyüme oranları dikkate alındığında bu sektör için ciddi bir rakam. Mobilyanın kalbi olan İnegöl’ümüzde 42. kez kapılarına açacak olan fuarımız kadar İstanbul’da düzenlenen fuara İnegöl firmalarımızın kattığı zenginlik ortada. Biz bu zenginliği farklılığımızla sağlıyoruz. Çünkü bizler dünya insanın ne istediğini biliyoruz. Geziyoruz, görüyoruz, konuşuyoruz, üretiyoruz ve 99 dilde mobilya satıyoruz. Ancak bütün bu olumlu tablolara rağmen, mobilya pastasından yeterli payı almadığımızı da biliyoruz” diye konuştu.

FUARLAR İNEGÖL İÇİN BİR BAYRAM YERİDİR

Döngel, “Fuarlar İnegöl için bir bayram yeridir. Fuar zamanlarında İnegöl’de tüm sektörler, tüm esnaf bu haraketlilikten kazanımlar elde eder. Mobilya ve Mobilya Fuarları İnegöl’ümüzün ekonomik anlamda lokomotif yükünü çekmektedir. 7-12 Ekim tarihleri arasında bu yıl 42.’si düzenlenecek olan Mobilya ve Dekorasyon Fuarında yeni tasarımların, yeni trendlerin görücüye çıkacak. Bu yıl fuara 2 bin 100 yabancı ziyaretçi ile toplamda 25 bine yakın ziyaretçi bekliyoruz.  T.C. Hazine ve Maliye Bakanımız Sn Berat Albayrak’ın geçtiğimiz günlerde açıklamış olduğu 3 yıllık yeni ekonomi paketinin ülkemiz ekonomisine olumlu yansımalara sebep olacağına inancımız tam. Açıklanan bu yeni paketin piyasalara verdiği ve vereceği olumlu tepkiye ek olarak, 42. MODEF Expo fuarımızın da mobilya üreticisi esnafımıza can suyu olacağına, şehrimiz ekonomisine de ciddi katkı vereceğine inanıyorum. Fuarımızın hayırlara vesile olmasını diler, fuarda yer alacak tüm firmalarımıza başarılar dilerim” dedi.

Editör: TE Bilişim