İnegöl Belediyesi Proje Takımlarının hazırlığı 3 proje İstanbul Uluslararası Akıllı Şebekeler ve Şehirler Kongre ve Fuarında görücüye çıktı. Fuarda standı ziyaret eden Başkan Alper Taban sosyal medya hesabından “Baykoca Elektrikli Gezi Aracımız yakında yollarda…” diyerek paylaşımda bulundu.

İnegöl Belediyesi Proje Takımlarının Teknofest için hazırladıkları projelerden 3’ü, ön değerlendirme raporunu başarıyla geçti. Teknofest hazırlıklarını hummalı şekilde sürdüren takımların projeleri İstanbul Uluslararası Akıllı Şebekeler ve Şehirler Kongre ve Fuarında görücüye çıktı.

‘Baykoca Elektrikli Gezi Aracı’, ‘Drone Kaçak Yapı Tespit Projesi’ ve ‘Baykoca Drone İle Gübreleme Projesi’yle katılan İnegöl Belediyesi proje takım, fuarda yoğun ilgi görüyor. Büyük beğeni toplayan projeler, daha sonra Teknofest’te sergilenecek.

Standı ziyaret eden Başkan Taban, İnegöl Belediyesi’nin Teknofest takımlarının hız kesmeden çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti. Gençlerin Ar-Ge ve İnovasyon odaklı faaliyetlerini gerçekleştirebilmeleri adına Belediye bünyesinde Elektrik ve Otomasyon Atölyesi kurduklarını hatırlatan Taban, “Atölyemize yönelik gençlerimizin yoğun ilgilisine cevap verebilmek adına Proje Takımları oluşturmaya başladık. Şehrimizin yenilikçi bakış açısına sahip yerli ve milli teknoloji hamlesine gönül vermiş gençlerinden oluşan toplamda 7 takıma ulaştık. Takımlarımızı kısaca sıralayacak olursak; Baykoca Elektrikli Gezi Aracı, Baykoca Fezakadı Drone İle Kaçak Yapı Tespiti, Baykoca Andromeda Sağlıkta Yapay Zeka, Baykoca Akıllı Tarım Uygulamaları, Baykoca İstikbal Roket, Baykoca Satürn Drone Takımı ve Baykoca Satürn Model Uydu Takımı. Şuanda da Teknofest hazırlıklarımız kapsamında 5 kategoride 7 takımımızda görevli toplam 70 gencimizle çalışmalarımızı devam ettiriyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim