Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İNESMEK 2016-2017 eğitim öğretim dönemi kurslarının kayıtlarıyla ilgili açıklama yaptı. İNESMEK yeni dönem kurs kayıtlarının 5 Eylül Pazartesi günü başlayacağını dile getiren Aktaş, kayıtların 30 Eylül´e kadar devam edeceğini duyurdu.

İNESMEK YAKINDAN TAKİP EDİLEN BİR KURUM HALİNE GELDİ

İnegöl Belediyesi tarafından sosyal sorumluluk projesi kapsamında başlatılan önemli projelerden biri olan İNESMEK kurslarının 2011 yılında hayata geçirildiğini hatırlatan Başkan Aktaş, “İNESMEK´te bu sene 6´ncı yılımız olacak. İNESMEK, hemşerilerimize sanatsal, mesleki ve sosyal alanda beceri kazandırmak ve vatandaşlarımızın bu yöndeki gelişimlerini sağlamak maksadıyla eğitim yolculuğuna başlamıştır. Bunların yanında, unutulmaya yüz tutan geleneksel sanatlarımızı yaşatmak, bireylerin sosyalleşmesine eğitim yoluyla katkıda bulunmak gibi gayeleri de vardır. Gerçekleştirdiğimiz pek çok uygulamamızda olduğu gibi bugün artık İNESMEK de ilgi gören, yakından takip edilen bir kurum haline geldi” dedi.

SANAT EĞİTİMLERİYLE ÖNEMLİ BİR BOŞLUĞU DOLDURUYOR

İnegöl Belediyesi´nin bir eğitim ve kültür hizmeti olan İNESMEK´in kültür ve sanat eğitimi konusunda da sosyal belediyecilik misyonunu yerine getirmeye yardımcı bir kurum olduğuna vurgu yapan Aktaş, “İNESMEK 5 yıldır ücretsiz olarak sunduğu meslek eğitimlerinin yanı sıra sanat eğitimleri ile de önemli bir boşluğu doldurmakta” diye konuştu.

75 BRANŞTA HİZMET VERİLECEK

Aktaş, İNESMEK 2016-2017 eğitim öğretim dönemi kayıtlarını 5 Eylül itibari ile başlayacağını ifade ederek, “Kayıtlarımız 05-30 Eylül tarihleri arasında devam edecek olup, 3 Ekim tarihinden itibaren de derslerimiz başlayacak. 2015-2016 eğitim öğretim yılında 53 farklı branşta 125 grupla, 2460 kişiye 39 usta öğretici ile eğitim verilen İNESMEK´te yeni dönem 75 farklı branşta başlayacak. Kayıtlarımız Nuri Doğrul Kurs Merkezinden şahsen veya www.inesmek.org adresinden online olarak alınacaktır” açıklamalarında bulundu.

ÖN KAYIT BRANŞ LİSTESİ ŞÖYLE:

Bilişim Teknolojileri; Bilgisayar Kullanımı (Bilgisayar İşletmenliği ve Operatör), Temel Bilgisayar Okur-Yazarlığı, Ofis Programları Kullanımı, Web Tasarımı, Grafik ve Animasyon, Bilgisayar Destekli Mobilya Tasarımı (3D Max), Bilgisayar Destekli Proje Çizimi (Autocad), 3 Boyutlu Çizim (Solid Works)

Muhasebe Finansman; Temel Muhasebe, Ön Muhasebe, Bilgisayarlı Destekli Muhasebe

Yabancı Dil Eğitimleri; İngilizce Seviye A1, İngilizce Seviye A2, İngilizce Seviye B1, Arapça Seviye A1, Arapça Seviye A2, Arapça Seviye B1, Rusça Seviye A1, Rusça Seviye A2, Rusça Seviye B1, Osmanlı Türkçesi

Kişisel Gelişim; Diksiyon, İş ve Sosyal Hayatta İletişim, İşaret Dili, Hızlı Okuma Teknikleri

Büro Yönetimi Ve Sekreterlik; Yönetici Asistanlığı, Tıbbi Sekreterlik, Hızlı Klavye Kullanımı (F Klavye)

Pazarlama ve Perakende; Satış Görevlisi

Çocuk Gelişimi ve Eğitimi; Evde Çocuk Bakımı, 0-3 Yaş Çocuk Etkinlikleri, 4-6 Yaş Çocuk Etkinlikleri

Grafik ve Fotoğraf; Bilgisayar Destekli Reklam ve Tasarım, Fotoğraf Çekimi, Dijital Fotoğrafçılık

Güzellik Ve Saç Bakım Hizmetleri; Saça Geçici ve Kalıcı Şekil Verme ve Boyama Teknikleri, Temel Makyaj, Cilt Bakımı

Sanat Ve Tasarım; Yağlı Boya Resim, Guaj Boya Resim, Hüsn-i Hat, Tezhip, Ebru, Üç Boyutlu Şekillendirme

Seramik Cam Teknolojisi; Vitray, Çini (Tahrirci-Çinici)

Sağlık; İlk Yardım

Yiyecek İçecek Hazırlama; Yaş pasta yapımı, Ev yemekleri hazırlama, Pastacı çırağı,

Kuyumculuk Teknolojileri; Takı Tasarımı

El Sanatları Teknolojileri; Dekoratif Ahşap Süsleme, Tel Kırma, Kırkyama, Keçe, Pul Boncuk İşi, Filografi, El Nakışları, Çeyiz Ürünleri, Dekoratif Örtü Dikimi, Dekoratif Minder Dikimi, Salon Takımları Dikimi, Nevresim Takımları Dikimi, Yatak Örtüleri Dikimi, Dantel Anglez, İğne Oyası, Özel Gün ve Nikah Şekerleri Hazırlama, İpek Kozası El Ürünleri, Pike Dikimi, Bebek Odası Hazırlama, Ahşap Yakma Tekniği, Dekoratif Ev Aksesuarları Hazırlama, Aliminyum Kabartma

Giyim ve Tekstil Teknolojisi; Kadın Giysileri Dikimi, 6-12 Yaş Çocuk Elbise Dikimi. REYHAN CANSEVEN

Editör: TE Bilişim