İnegöl Belediyesi Sanat ve Meslek Edindirme Kurslarının (İNESMEK) 7’nci geleneksel yılsonu el sanatları sergisi, Cuma akşamı düzenlenen törenle açıldı. 2017-2018 eğitim öğretim yılı içerisinde 14 branşta yıl boyunca hazırlanan birbirinden güzel 850 eser, eski kültür sarayının bulunduğu alanda kurulan çadır içerisinde hazırlanan stantlarda izlenime sunuldu.

SADE BİR TÖREN GERÇEKLEŞTİRİLDİ

7. geleneksel sergi açılış programında İnegöl Belediyesi Halk Dansları ekibinin halk dansları gösterisi ile İnegöl Belediyesi enstrüman kurslarında eğitim alan kursiyerlerin yıl sonu konseri de gerçekleştirilecekti. Ancak açılış öncesi İnegöl Belediyesi Eski Başkan Yardımcısı Yusuf Şen’in vefat haberinin alınmasının ardından bu programlar iptal edildi. Açılış, cenaze nedeniyle sade bir törenle gerçekleştirildi.

ENSTRÜMAN KURSİYERLERİNİN GÖSTERİSİ İPTAL EDİLDİ

İNESMEK bünyesinde bulunan; giyim, mefruşat, dekoratif ahşap süsleme, filografi, iğne oyası, yağlı boya resim, yaş pasta yapım ve sunumu, saç tasarımı ile makyaj, amigurimi bebek yapımı gibi 9 farklı branşta 850 eserden oluşan serginin açılışı, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban’ın konuşmasıyla başladı. Konuşmasına Yusuf Şen’in vefatı sebebiyle programda yapılan değişikliği açıklayarak başlayan Başkan Taban, “Bugün İNESMEK sergimizin açılışı için bir araya geldik. Ancak aynı zamanda bugün acı bir haber de aldık. Değerli büyüğümüz, geçmiş dönem Belediye Başkan Yardımcımız Yusuf Şen ağabeyimiz hakka yürüdü. Bu nedenle açılış programımızı daha sade bir törenle gerçekleştirme kararı aldık. Sergi açılışı sonrası enstrüman kursu kursiyerlerimizin bir konseri olacaktı. Bu konseri iptal ettik. Gönül isterdi ki kursiyerlerimizin vermiş olduğu emekleri de izleyelim. Ancak bu acıyla bunu yapmanın çok doğru olmayacağını düşündük. Onun için bu konuda sizlerin de affına sığınıyoruz” dedi.

HEDEF TEMİZ ŞEHİR UNVANI ALMAK

İnegöl Belediyesi olarak göreve geldikleri günden bu yana şehrimize, vatandaşlarımıza hizmet etmeye çalıştıklarını kaydeden Başkan Taban, “En güzel hizmetleri sizlerle buluşturmak için bütün hesabımızı kitabımızı içinde bulunduğumuz dönem için yaptık. Adım adım da bunların uygulamasına geçiyoruz. Dün temizlik hususunda yaklaşık 1 buçuk yıldır üzerinde çalıştığımız bir konu vardı. Temizlik zaten dinimizin emrettiği bir konu. Bununla alakalı bir farkındalık oluşturmak istedik. Bugüne kadar bütün emeklerimizi temizleme üzerine kurgulamıştık ama bundan sonra kirletmemek üzerine bir kurgu yapıp vatandaşımızın farkına varması adına adımlar atacağız. Bu çalışmalar kısa süreli olmayacak. Bu belediye var olduğu sürece devam edecek. Bizim isteğimiz bu şehrin en temiz şehir unvanını alması. Mobilyamızla, köftemizle, kaplıcalarımızla övündüğümüz gibi inşallah temiz şehir unvanına da kavuşarak gururlanalım istiyoruz. Bununla ilgili adımları da atıyoruz” diye konuştu.

“VATANDAŞLARIMIZIN KİŞİSEL VE MESLEKİ GELİŞİMLERİNE ÖNEM VERİYORUZ”

Başkan Taban, İNESMEK kurslarından da söz ettiği konuşmasını şöyle sürdürdü: “Hemşerilerimizin kişisel gelişimleri noktasında, onların mesleki gelişimleri noktasında ve daha sosyal olabilmeleri noktasında adımlar atıyoruz. Biliyorsunuz İNESMEK kurslarımız da bunun için kurulmuştu ve bugüne kadar pek çok kursiyerimiz bundan istifade etti. Daha önce şehrin diğer bölümlerinde yapmış olduğumuz faaliyetleri Beşinci Mevsim Kültür Merkezinde bir merkezde topladık. Oranın dolup taştığını görünce hakikaten bunun da üzerinde bir şeyler yapılabilir mi noktasında hesaplarımızı yapıyoruz. Ben emeklerinizden dolayı sizleri kutluyorum. Eğer bu noktada biz de sizlere değer katıp fayda sağlayabildiysek, ön açabildiysek kendimiz başarılı sayarız. Kurslarımızda başarılı olan tüm kursiyerlerimizi de kutluyorum.”

ÇOK GÜZEL ESERLERLE KARŞILAŞACAĞIZ

Kaymakam Ali Akça ise, insanların yaşadığı yeri hissetmelerinin önemli olduğunu vurgulayarak, “İNESMEK el sanatları sergisi açılışındayız. İşin doğrusu bu serginin daha önceki senelerdeki açılışlarına da katıldım. Çok güzel eserler gördüm. İnanıyorum ki bu yıl da çok güzel eserler meydana getirilmiştir. Erzurumlu İbrahim Hakkı var. Ve onun Tefrizname isimli muhteşem bir eseri var. Zaman zaman konuşmalarımda Tefrizname’den alıntılar da yaparım. Şöyle başlıyor; ‘Hak şerleri hayr eyler, zannetme ki gayr eyler. Arif anı seyr eyler, Mevla görelim neyler. Neylerse güzel eyler.’ Uzun bir eser ve sonu şöyle bitiyor; ‘Vallahi güzel etmiş Billahi güzel etmiş Tallahi güzel etmiş Allah görelim n'etmiş N'etmişse güzel etmiş’ Buradan ilhamla şunu ifade etmek istiyorum; kursiyerlerimiz gerçekten çok güzel eserler meydana getirmiş. Önceki hatıralarım bana bunu ifade ediyor. Ben kendilerine tebrik ediyorum. Aynı zamanda onların öğretmenlerini, Belediyemizi ve Halk Eğitim Merkezimizi de tebrik ediyorum. Sergimiz hayırlı uğurlu olsun” dedi.

SERTİFİKALARI PROTOKOL ÜYELERİ VERDİ

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından kursiyerlere temsili sertifika takdimi gerçekleştirildi. Ardından kurdele kesimiyle serginin açılışı gerçekleştirildi. Protokol üyeleri ve kalabalık vatandaşlar sergiyi ilgiyle incelerken, İNESMEK kursiyerlerinin eserleri büyük beğeni topladı.

10 GÜN AÇIK KALACAK

Serginin 04 Mayıs-13 Mayıs 2018 tarihleri 10.00-22.00 saatleri arasında açık kalacağı ve dileyen tüm vatandaşların sergiyi gezebileceği ifade edildi.

Editör: TE Bilişim