2007 yılında faaliyete başlayan İHH İnegöl İnsani Yardım Derneği (İNİYAD) 4. olağan genel kurul toplantısı, önceki gün İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneğinde (İHMED) yapıldı. Tek listeyle gidilen seçimde, İNİYAD Başkanlığına Süper Kanal TV Genel Müdürü Fikret Bayram seçildi.

Önceki gün saat 21.00’de düzenlenen kongreye İHH Bursa Başkanı Hüseyin Kaptan, İHH İNİYAD Başkanı Halil İbrahim Zengin, Yönetim Kurulu Üyeleri ile dernek üyeleri katıldı.

22 YILDIR DÜNYANIN HER YERİNDE HİZMET VEREN BİR KURULUŞ

Kur’an’ı Kerim tilavetiyle başlayan kongre, Divan Başkanlığına İHH Bursa Başkanı Hüseyin Kaptan’ın seçilmesiyle devam etti. Yönetim Kurulu, Denetim Kurulu raporları ile gelir-gider raporlarının okunup ayrı ayrı ibra edilmelerinin ardından bir konuşma yapan İHH Bursa Başkanı Hüseyin Kaptan, “İHH İNİYAD derneğinde bulunarak dünyanın 140 ülkesinde faaliyet gösteren İHH İnsani Yardım Vakfının fiilen projelerine destek olan bu derneğimizin, yeni dönem için seçilecek yönetim ve başkanlarıyla, eskiyi değerlendirmek ve yönetimi seçmek için, bir araya gelindi. Geçmişte destek veren bütün kardeşlerimizden Allah razı olsun. Bundan sonra da bu faaliyetler devam edecek. Hep beraber dost meclisi içerisinde olduğumuz sürece, saygı ve sevgi içerisinde bu faaliyetlerin devamı için bir aradayız. Bizim endişemiz asla koltuk değil, bu koltukta yapılan eski çalışmaları ikiye katlamaktır. Daha büyütebilmek. Biz her zaman emaneti hemen vermeye hazırız. Çünkü, bu dün değil 22 yıldır dünyanın her yerinde hizmet veren bir kuruluş. Bu kuruluş kurulurken nice şehitler vermiş. Nice emekler harcanmış. Bunlara bizim Allah muhafaza bir vebal getirmemiz, bir sıkıntı oluşturmamız büyük bir vebaldir. O açıdan bu bir bayrak yarışıdır. Yeni yönetime şimdiden hayırlı olsun diyorum” dedi.

İHH, SİYASET ÜSTÜ BİR KURUM

2011 yılının Nisan ayında göreve başladığını aktaran İNİYAD Başkanı Halil İbrahim Zengin, “Şerefli göreve eğer layık görüldüysek, seve seve yaparız dedik. Bu bayrağı İlyas hocamdan devraldım. Bugüne kadar Başkanlık görevlerinde bulunanlara teşekkür ederim. Çok güzel çalışmalar yaptılar. Öyle inanıyorum ki, onların hanelerine çok güzel şeyler yazıldı. Benim için zor bir konuşma olacak. Böyle bir görevi bırakmak ve hayır kervanının içerisinde resmi olarak bulunmayacak olmam, benim adıma bir kayıp. Bugüne kadar birçok makamlarda bulunduk ama verilen makamların en güzeli ve en iyisi böyle bir dernekte iyilik hareketini sürdürmekti. Bu görevi bana layık gören arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun. Yapmış olduğumuz bütün çalışmalarda sivil toplum kuruluşlarını yanımızda gördük. Biz hep bunu söyledik, ‘İHH, siyaset üstü ama bütün cemaatlerin ve STK’ların birleşmiş olduğu bir kurum. Çünkü İHH’yı kendi ortak paydaları olarak gördüler. İnşallah bundan sonra görmeye devam edecekler. İnegöl halkına yapılan çalışmalarda desteğini esirgemediği için teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun” diye konuştu.

KAPIDAN KOVSANIZ CAMDAN, CAMDAN KOVSANIZ BACADAN GİRERİM

3 yıl içerisinde 256 faaliyet yaptıklarını belirten Zengin, “Haydi Çocuklar Camiye projesi, bana göre 3 yıllık süreç içerisinde yapılan faaliyetlerin en güzeliydi. Projeyle 6 bin çocuğa ulaşarak, onların camilerde saf tutmalarını görmek, annelerinin ve babalarının ellerinden tutarak, camiye gitmelerini izlemek övünçle bahsedebileceğim en güzel projelerden bir tanesiydi. Bunun yanında İHH İNİYAD’ın bünyesinde arama kurtarma kuruluşunun kurulmuş olması sevindirici ve önemli. Bu övünebileceğimiz ve arkasında durabileceğimiz projelerden bir tanesi. Yine göreve geldiğim günlerde Pakistan’da kurulan İnegöl Köyü, övünçle bahsedebileceğimiz projelerden. Yetimlerle ilgili yapılan çalışmalar, bizlerin yapmış olduğu işleri taçlandıran çalışmalardı. Yeni yönetime zor bir görevi devrediyoruz. Bizim aldığımızda 100 tane olan yetim sayımızı, 418’e çıkararak kendilerine devrediyoruz. Ben bugünü yetim devir teslim töreni olarak adlandırıyorum. İnşallah yeni yönetimimiz, 418’le almış olduğu yetim sayısını binlere çıkarır. 3 yıl su kuyusu sayısı 18’lerdeydi şimdi bu sayı 45’e çıktı. En büyük hayalim, derneğe müstakil bir binanın kazandırılmasıydı. Bunu yapabilseydik, bugün çok büyük gururla ayrılabilirdik. Ama bu görevde, yeni gelen arkadaşlarımıza nasip olsun. Güzel işler yaptığımızın kanaatindeyiz. Resmi olarak yönetimden ve başkanlıktan ayrılıyorum ama İHH gönüllüsü olarak çağrıldığım zaman, her zaman göreve hazırım. Çünkü, bu işin tadını aldım. Beni kapıdan kovsanız ben camdan girerim, camdan kovsanız bacadan girerim. Hakkınızı helal edin” dedi.

DERNEĞİMİZ HER SENE BÜYÜYOR

Derneğin faaliyetleri hakkında bilgi veren İNİYAD Yönetim Kurulu üyesi İlyas Sağlam’da, “Pakistan’da yapılan evlerin teslimi bana nasip oldu. 20 aileye İnegöllü hayırseverlerin bağışlarıyla yapılmış evleri teslim ettim. Bu hayır hizmetleri ve dernekler Allah’ın bize sunduğu büyük imkanlardır. Küçük şeylere takılıp da buralardan kopmayalım. Derneğimiz her sene büyüyor. 2013 yılında derneğimize bağışlanan toplam bağış miktarı 470 bin 482 TL, 1 aya böldüğümüzde derneğimize 40 bin TL’lik bağış geliyor. Bu bağışların 54 bin 225 TL’si geçen yıl ki hesabımızda vardı. Dolayısıyla 416 bin TL’de 2013 yılında gelen bağış. 416 bin TL toplanan bağışların 389 bin 441 TL’si hayır faaliyetlerinde kullanıldı. Derneğimizin genel giderleri 46 bin 206 TL. 2014 yılı için toplam gelirimiz yani bize bağışlanan para 218 bin TL. Hayır, harcamalarından sonra derneğimizin kasasında 24 bin 170 TL var. Bu para da yetimlerin aidatları. Ay sonunda İHH’nın hesabına aktarılacak. Döviz hesaplarındaki parayı TL’ye çevirip, yardımlarda kullandık” şeklinde konuştu.

FİKRET BAYRAM VE ARKADAŞLARI GÖREVDE

Konuşmaların ardından tek listeyle gidilen seçimde İHH İNİYAD Başkanlığına Fikret Bayram, Yönetim Kurulu Üyeliklerine Burak Kılınç, Sinan Döngel, Yavuz Bayram, Önder Duran, Murat Küçük, Nurullah Eren, Denetim Kurulu Üyeliklerine Nedim Duman, Mustafa Kara ve Osman Nuri Baykul seçildiler.

ZENGİN VE YÖNETİMİ, BİZİM İÇİN ÇITAYI ZORLAYACAK BİR NOKTADA BIRAKTI

Seçimin ardından bir teşekkür konuşması yapan İHH İNİYAD’ın yeni Başkanı, Süper Kanal TV Genel Müdürü Fikret Bayram, “47 yaşına giriyorum, ilk defa bir başkanlık noktasında riske attık kendimizi. Bu riski üzerimize almamıza vesile olan herkese Allah hayırlı uzun ömür versin. Sonrası itibariyle de listeyi hazırlamakta zorlandık. Bu konuda öncelikle, önceki yönetimdeki ağabeylerimizin önümüzü açmasından dolayı teşekkür ediyoruz. Onlar, listenin herhangi bir yerinde olmayla alakalı kaygıları olmadıklarını ifade ettikleri için, daha çok yeni arkadaşları ön tarafta tuttuk ama bizim için asil ve yedek diye bir tanımlama yok. Hatta tüzük değişikliğine mi gidelim şeklinde durumlar olmuştur. Yönetim kurulu üyeliği sayısını 9+9 yapalım şeklinde. Bunlara gerek kalmadan 7 asil, 7 yedek şeklinde devam etmenin de olabileceği bir tablo ortaya çıktı. Buradaki arkadaşlarımızın hepsi bu noktada durumlarını çok zorlayarak yer aldılar. Allah onlardan razı olsun. Bundan sonraki süreçte, bu gördüğümüz isimler haricinde de dışarıdan destek verecek bir çok arkadaşımız var. Bunlardan bir kaçını da burada görüyorum. Umarız ki Halil İbrahim Zengin hocamın ve yönetiminin bırakmış olduğu çalışmaların üstüne çıkarız. Tabi ben birkaç yerde şahit olmuştum. Önemli bir konuşmacı mikrofondan indikten sonra, diğeri diyordu ki, ya güzel konuşandan sonra ben ne söyleyeceğim şeklinde bir sıkıntı yaşıyordu. 3 yıllık Halil İbrahim Zengin ve yönetimi, bizim için çıtayı zorlayacak bir noktada bıraktı. Sayılar tavan yapmış, çalışmalar en üst seviyede başarılmış. Bundan sonra ne yapabileceğimize dair açıkçası korkularımız var. Ama beni rahatlatan husus şu; eğer 3 yılın sonunda bir başarısızlık olursa, mevcut tablodan daha aşağıda yine Halil İbrahim hocam ve yönetiminin suçu. Çünkü, hepsi bizimle bir şekilde birlikte. Yani yeni bir yerde 3 yıl sonra bize ait bir binada yapılacaksa, genel kurulumuz bundan yine en büyük etki Halil İbrahim Zengin hocam ve onunla birlikte çalışan arkadaşların etkisiyle olacak. Biz sadece biraz gençlerle takviye ettik. Umarız ki, gençlerden aldığımız enerjiyi en olumlu şekilde ortaya koyar, 419 yetim rakamına ulaşırız diye umut ediyorum. Sonrası da Allah’ın bize vermiş olduğu güzellikle en üst seviyelere çıkar. İnanın korkarak aldığım bir görev. Ve aldıktan sonra da bir çok gece sıkıntı yaşadım. İnşallah bu yaşadığımız sıkıntılar, yarından sonra fiiliyata dönerek, güzellikle ortaya çıkar. Eski yönetimdeki arkadaşlar kesinlikle sonuna kadar destek vereceklerini ifade ettiler. Bu destekleri kendi yönetimlerinde ne kadarsa, sonrasında daha fazla görmek arzusuyla teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Editör: TE Bilişim