İnegöl’de kısa

Mühendisler Yapı Firmasının “Yapı Malzemeleri Laboratuarı” Hizmete Açıldı

İnegöl’de kısa bir süre önce İnşaat Mühendislerinin birlikteliği ile kurulan Mühendisler Yapı firmasına ait Yapı Malzemeleri Laboratuarı, dün düzenlenen törenle Kemalpaşa mahallesi Emin sokak adresinde hizmete açıldı.

Dün saat 13.30'da düzenlenen açılış törenine Kaymakam Aziz İnci, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Belediye Başkan Yardımcıları Yusuf Şen, Turgay Yel ve Güngör  Sabri Günaydın,  AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli ve Yönetim Kurulu Üyeleri, CHP İlçe Başkanı Erol Kazanç ve Yönetim Kurulu Üyeleri, AK Parti İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Akif Kılıç, AK Parti Belediye Meclis Üyeleri Nedim Bayram, Hüseyin Sadırlı, Gülbey Koçan, SP Belediye Meclis Üyeleri Özgür Öztürk, Ayhan Baygın, İnegölspor Başkanı İlhan Korkmaz ile kalabalık davetliler katıldılar. Kurdele kesimi öncesinde kısa bir konuşma yapan İnşaat Mühendisleri Odası İnegöl Temsilciliği Başkanı, Belediye Başkan Yardımcısı Turgay Yel, firmanın İnegöl'e hayırlı olmasını dileyerek, açılış törenine katılan herkese teşekkür etti.

'İnşaat Uzmanları Kalite İçin Bir Arada...' sloganıyla yola çıkarak, İnşaat Mühendisleri Sabri Ürpermez, Turgay Yel, Erkan Sayılır, İdris Köroğlu, Hatun Malgaralı, Volkan Gürler, Selahattin Sakallı ve Azmettin Gündüz olmak üzere 8 kişinin ortaklaşa olarak kurduğu firmanın Yapı Malzemeleri Laboratuarı, yapılan duanın ardından kurdele kesimiyle İnegöl halkının hizmetine sunuldu.

Mühendisler Yapı Malzemeleri Laboratuarıyla ilgili bilgiler veren firmanın ortağı İnşaat Mühendisi Sabri Ürpermez, "Mühendisler Yapı Ltd. Şti. olarak, İnegöl'de şuana kadar olmayan, önemli ölçüde eksikliği duyulan Yapı Test Laboratuarını hizmete  açtık. Burada biz, yaş beton ve inşaatlarda kullanılan betonarme demirin özelliklerini test edeceğiz. Betonun dayanıklılığını test edeceğiz. Mevcut binalardan örnek alarak onların beton dayanıklılığını test edeceğiz. Laboratuarımızın amacı, bu hizmetleri İnegöllülere sunmak. Şuan yapı denetim firmaları denetledikleri bütün binalarını kontrol etmeleri lazım. Belediye de onların ruhsatlarını verirken, bu belgeleri alarak veriyor. Belli bir dayanıklılığın üzerinde olmayan demir ve betonun kullanılması, çıkarılan son kanuna göre yasak. Bunun denetimi de yapı denetim firmaları tarafından yapılıyor. Bu testler Bursa'da yapılıyordu. Bütün numuneler toplanıp Bursa'ya gidiyordu. Orada yaptırılıyordu. Biz bunu önlemek için Yapı Test Laboratuarımızı açtık. Aynı zamanda eski binaların deprem dayanıklılığı için alınacak numunelerin karotlarını da burada yapabileceğiz. Depremle ilgili bir çalışmayı da talep gelirse yapabiliriz. Çünkü, özel mülk olduğu için izin verilmeden kimsenin binasından numune alamayız. Ancak bize bir talep gelirse, bu işlemi yapabiliriz" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim