Cuma akşamından itibaren lapa lapa yapan kar İnegöl şehir merkezi ve bağlı kırsal mahallelerdeki vatandaşları olduğu gibi sokak hayvanlarını da olumsuz yönde etkiliyor. Hayatı olumsuz etkileyen durum “insanlık ölmemiş” dedirten olaylara da sahne oluyor.

Yiyeceklerinin kar örtüsünün altında kalması nedeniyle açlık ve açlıktan ölme riski altındaki doğadaki hayvanlar için ormanlık alanlara yiyecek bırakılırken, şehir merkezindeki hayvanlarda zor durumlarda kalıyor. Aralıksız yağan kar nedeniyle Sani Konukoğlu Camii bahçesinde oluşan kar yığınının altında kalan köpeğin imdadına vatandaşlar yetişti.

KÖPEĞE HAYAT VERDİ

Kar yığınının altında bir canlının olduğunu fark eden bir vatandaş yaklaştığında bir köpeğin burnunu gördü. Vatandaş, tamamen kar yığını altında mahsur kalarak donmak üzere olan köpeği kurtarmak için çevreden yardım istedi. Donmak üzereyken karın altından çıkarılan köpeğe bir vatandaş üzerindeki kabanını giydirerek vücut ısısını normale çevirmeye çalıştı. Köpeği hayatta tutabilmek için üzerindeki kabanını çıkartıp köpeğe saran bayan vatandaşın bu hareketi takdir topladı.

TEDAVİ ALTINA ALINDI

Donarak ölümün eşiğinden dönen köpek, haber verilmesi üzerine gelen İnegöl Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezi ekiplerine teslim edildi. Köpek tedavi edilmek üzere merkeze götürüldü. 

Editör: TE Bilişim