İnegöl Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Zengin, PKK terör örgütü tarafından 13 sivil vatandaşın şehit edilmesiyle ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Başkan Zengin yaptığı açıklama da şu ifadelere yer verdi;

“Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz tarafından 10 Şubat tarihinde Kuzey Irak'taki Gara bölgesinde yuvalanan bölücü terör örgütü̈ PKK unsurlarına karşı düzenlenen Pençe Kartal-2 Harekatı başarıyla tamamlanırken, bölgede yapılan aramalarda ise terör ininde,  hiç bir savunması olmayan 2015 yılında PKK terör örgütü tarafından kaçırılan asker, polis ve sivil kardeşlerimizin, hain terör örgütü tarafından elleri bağlı olarak şehit edildiği haberi yüreklerimize ateş düşürmüştür. Bu vahşeti gerçekleştiren hain terör örgütü̈ ile destekçilerini İnegöl Kent Konseyi olarak lanetliyoruz. Harekat, kaçırılan vatandaşlarımızı kurtarmak için yapılmıştı ama 13 savunmasız vatandaşımız kalleşçe şehit edildiler. Bu insanlık suçu, bu toplu katliamdır. Terör ininde 13 vatandaşımız kalleşçe öldürülerek büyük bir insanlık suçu işlenmiştir. Söz, insan haklarından, demokrasiden ve hak-hukuktan açıldığında riyakârca mangalda kül bırakmayanların geçmişte olduğu gibi bugünkü vahşet karşısında da sessizliğe bürünmesi çok manidardır. Sözüm ona kendisini muasır medeniyet olarak gören ülkelerin ve onların hükümranlığını koruyan birliklerin bu vahşet karşısında sessiz kalması gibi, terör örgütünün ülkemizdeki uzantılarının sessiz kalması da bizi asla şaşırtmamıştır. Bu sessizlik, utanç verici bir suç ortaklığıdır ama biz sessiz kalmayacağız.”

“Zihniyetiyle birçok genci, zulmüyle birçok canı alan terör örgütlerinin yeri daima çukurdur. Terörizmin ve teröristin hedefi; insanlık, kardeşlik, millet, ortak gelecek ve birlikte yaşama iradesini yıkmak ve  yok etmektir. Kırmızı- beyaz renklerden oluşan ay-yıldızlı bayrak, hepimizin ortak değeri ve bağımsızlık sembolümüzdür. Bir olduk, birlik olduk, birlikte millet olduk. Milletimizin her bir ferdinin ölümden korkmadığını, şehitlerin ölmediğini, milletimizi tanıyan herkes çok iyi bilir ve bilmelidir. Özellikle bu menfur olayın faili PKK terör örgütü olmak üzere, milli birlik ve bütünlüğümüzü tehdit eden bütün terör örgütlerini, siyasi uzantılarını, onların kalleşçe saldırılarını bir kere daha lanetliyor; terör olaylarında hayatını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, Türk Silahlı Kuvvetlerimize, Emniyet teşkilatımıza, şehitlerimizin yakınlarına ve aziz milletimize İnegöl Kent Konseyi olarak başsağlığı diliyoruz.”

Editör: TE Bilişim