5 BİN BAŞVURU KARARA BAĞLANDI

Hakem Heyetinin 2015 yılı ilk yarısı çalışmalarını değerlendiren İnegöl Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanı Yaşar Cengiz, Haziran ayına kadar 4 bin 955 başvurunun karara bağlandığını aktardı. 4 bin 955 karardan 4 bin 879´unun tüketici lehine, 76 kararın ise tüketici aleyhine sonuçlandığını aktaran Başkan Cengiz, 2015 yılının ilk 5 aylık süre içerisinde 4 bin 333 kişinin hakem heyetine başvuruda bulunduğu bildirdi.

BANKALARDAN ALACAK ÇOK!

4 bin 333 başvurunun 3 bin 853´ünün bankalardan alınacak paraların olduğuna dikkat çeken Başkan Cengin, 480´inin ise internetten alışveriş, kapıdan satış, ayıplı mallar, cep telefonu arızaları, danışmanlık şirketleri ile alakalı olduğunu söyledi.

VATANDAŞLARI UYARDI

Vatandaşlara dolandırıcılık konusunda uyarılarda bulunan Başkan Cengin, “Özellikle vatandaşlarımız internetten satış ve danışmanlık şirketlerine para kaptırabiliyor. İnternetten genellikle ürün almayın. Güvenebileceğimiz çok az sayıda site var. Bu nedenle alışverişlerinizi satış yerlerine giderek yapmalısınız. Son zamanlarda birde hayali danışmanlık şirketleri yetkisiz olarak kendini tanıtan ve vatandaşlarımızdan para alan durumlarda olduğunu görüyoruz. Tüketicilerimiz, farklı kişileri veya şirketleri aracı olarak görmesinler. İş ve işlemleriniz heyetimize direk yapabilirsiniz. Direkt başvurular sonucunda talepleriniz daha çabuk cevap bulabilir” diye konuştu.

10 BİN BAŞVURU KARARA BAĞLANDI

2014 yılında hakem heyetine 16 bin kişinin başvuru da bulunduğunu duyuran Cengin, 2014 yılında 10 bin işlemin karara bağlandığını da sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim