İşçi Partisi (İP) İnegöl İlçe Başkanı Ayşe Kaya yaptığı açıklamada,  10 Ağustos 2014 Pazar günü birinci turda kimse  seçilemezse, 24 ağustos 2014 Pazar günü Cumhurbaşkanının ikinci turda   seçileceğini belirterek,  “Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez olan durumlarla karşı karşıyayız. Hem Cumhurbaşkanını ilk kez halk seçecek hem de Cumhurbaşkanı seçiminde PKK bölücülüğünün bile adayı var, ancak Milletin ve Cumhuriyetin adayı yoktur” dedi.

CUMHURİYETİMİZ, ÇANKAYA SEÇİMİNİN DIŞINA SÜRÜLMÜŞTÜR

Meclisin içinden Cumhuriyeti ve vatanın bütünlüğünü temsil eden bir aday önerecek 20 milletvekili çıkmadığını ileri süren Ayşe Kaya, “Halkımız Cumhuriyet Devrimini seçme olanağından yoksun bırakılmıştır. Böylece devrimle kurduğumuz Cumhuriyetimiz, Çankaya seçiminin dışına sürülmüştür. Bu vesileyle İşçi Partisi olarak, Milletimizi ve siz İnegöllü yurttaşlarımızı bazı konularda uyarmayı ve Cumhuriyetimize sahip çıkmayı görev biliyoruz” diye konuştu.

EKMELEDDİN İHSANOĞLU  MUHALEFETTE BİLE DEĞİLDİR

Türkiye’nin 12 yıldır gayrı milli bir AK Parti iktidarıyla yönetildiğini ve tüm yurttaşların asıl görevinin, bu gayrı milli iktidardan kurtulmak olduğunu ifade eden Kaya, “Bütün adaylar ‘Açılım’ denen ABD güdümündeki bölünme planını savunuyorlar. Ancak bu üç aday, Türkiye halkının önündeki Millî Hükümet mücadelesine karşı aynı konumda değiller. Tayyip Erdoğan, Cumhuriyeti yıkan iktidarın başındadır ve Milli Hükümet mücadelesinin esas hedefidir. Selahattin Demirtaş, ‘Açılım’ adı verilen Türkiye’yi bölme planında Tayyip Erdoğan'ın ortağı ve PKK’nın memurlarındandır. Milli Hükümet için mücadelenin ikincil hedefidir. Ekmeleddin İhsanoğlu ise, muhalefette bile değildir. Atlantik emperyalistlerinin AK Parti iktidarına verdiği göreve karşı koyacak yönelişten ve birikimden yoksunudur. Türkiye’mizin devrimci ve emekçi birikimiyle birleşme eğiliminde değildir. CHP ve MHP yönetimleri, gösterdikleri Çatı Adayı ile Tayyip Erdoğan’ın Çankaya yoluna kırmızı halı sermişlerdir. Seçim, 3 Temmuz 2014 günü tamamlanmıştır. Ne var ki Cumhuriyet yıkıcılığı ve bölücülük çıkmazdadır. Tayyip Erdoğanların Sıcak Para Ekonomisinin sonu gözükmüştür. Bölgemizde ‘Kürdistan’ adı altında ikinci bir İsrail kurma girişimi de, Suriye’nin kahramanca direnişiyle ve bölge ülkelerinin dayanışmasıyla bozguna uğratılmıştır. Böylece ‘Açılım’ dedikleri ‘bölme planı’ çıkmaza girmiştir. 2002 yılında bir ABD projesiyle, iktidar koltuklarına oturtulan Tayyip Erdoğanların saltanatını yıkma koşulları oluşmaktadır. Türkiye, Büyük Çözümün eşiğine gelmiştir. Türkiye’mizi aydınlıklara çıkarmak için, bütün yurttaşlarımızı İşçi Partisi’nde örgütlenmeye ve Büyük Çözüm için sorumluluk üstlenmeye çağırıyoruz” ifadelerinde bulundu.

HEDEFİMİZ, MİLLETİN HÜKÜMETİNİ KURMAKTIR

11 Ağustos 2014 Pazartesi sabahından başlamak üzere önlerindeki görevin,  Tayyip Erdoğan iktidarından kurtularak, bir Milli Hükümet kurmak olduğuna vurgu yapan Başkan Ayşe Kaya, “Amaç, bağımsız, halka dayanan, güçlü bir devlet örgütlemektir. Özgür, örgütlü, eşit yurttaşlardan oluşan çağdaş bir toplum inşa etmektir. İşçi Partisi, seçim siyasetini bu görevlerin ışığında belirlemiştir. Tayyip Erdoğan’a ve Selahattin Demirtaş’a oy yok. Cumhuriyet yıkıcılığına ve bölücülüğe oy yok.  Sandığa giden ve gitmeyen, Geçersiz veya geçerli oy kullanan bütün yurttaşlarımıza sesleniyoruz, Çankaya’ya tırmansa bile, Tayyip Erdoğan’ı milletimiz oradan kesinlikle indirecektir. Tayyip Erdoğan saltanatını yıkma mücadelesinde birleşelim. Hedefimiz, Milletin Hükümetini kurmaktır. İşçi Partisi göreve hazırdır” dedi.

 

Editör: TE Bilişim