İNEGÖL’DE AİLE HEKİMLERİ İŞ BIRAKTI

Aile hekimleri, Temmuz ayında yürürlüğe giren Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği’ne karşı iş bırakma kararı aldı. İnegöl’de de sağlık ocakları çalışanları iş bırakma kararı aldı.

Sağlık Bakanlığı'nın hazırladığı ve 1 Temmuz’da yürürlüğe giren Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği’ne karşı aile hekimleri bugün (16 Ağustos) iş bıraktı.
Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu’nun (AHEF) yaptığı duyuruda, sağlık bakanına çağrıda sorunları çözme çağrısında bulunuldu.
Sağlık Bakanlığı’nın yayınladığı 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olan Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliğinde, “izinsiz demeç” vermesine ceza kesilmesine karar verilmesinin ardından AHEF Yönetim Kurulu yaptığı duyuruda, baskı ve dayatma içeren yönetmeliğin hâlâ yürürlükte olduğu belirtildi. 
AHEF tarafından yapılan açıklamada, yönetmelikle ödül beklerken ceza alan tek hekim grubu olduklarına dikkat çekildi. Söz konusu yönetmelikle aile hekimlerinin meslek güvencelerinin ortadan kaldırılmak istendiği vurgulanan açıklamada, “İdarenin mobingine açık hale geldik. Ücret artışımızı beklerken kendilerine de defalarca uygulanmasının imkânsız olduğunu belirttiğimiz yönetmelikten geri durmadılar” ifadelerine yer verildi.
İNEGÖL’DE 5 NOLU SAĞLIK OCAĞI KAPANDI
Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği’ne karşı çıkan Süleymaniye Mahallesi’nde bulunan İnegöl 5 Nolu Şükrü Özdilek Aile Sağlık Merkezi çalışanları 1 günlük iş bırakma kararı aldı. 
VATANDAŞ GERİ DÖNDÜ
Grevden habersiz olan vatandaşlar tedavi olmak için geldikleri aile sağlığı merkezinin kapılarının kapalı olduğunu görünce şaşkınlık yaşadı.
KAPIYA NOT ASILDI
1 günlük iş bırakma kararı alan sağlık çalışanları aile sağlığı merkezinin kapısına şu notu astı.
“Haksızlık varsa biz yokuz… Tüm hak gaspları için 16 Ağustos tarihinde kapalıyız. İş bırakıyoruz!”

Editör: TE Bilişim