Mobilyacı İşadamı Mahmut Yaran'ın destekleriyle temin edilen 1 Tır dolusu un Kızılay İnegöl Şubesi aracılığıyla Suriye'ye gönderildi.

İşyeri önünde düzenlenen törende konuşan Kızılay İnegöl Şubesi Başkanı Varol Yılmaz, "Türk Kızılay olarak milyonumuz saygınlığın korunması doğrultusunda her koşulda her yerde ve zamanda muhtaç ve korunmasız insanlara yardım etmektir. Bu bağlamda Suriye de 8 yıldır süren savaşta ilk günlerden bu güne muhtaç ve korunmasız insanlara yardım ulaştırmaya devam ediyoruz. Bu yardımları da hayır severlerimizin destekleri ile yapıyoruz. Bu günde burada Seyran Koltuk sahibi Mahmut beyin desteğiyle 500 çuval un dolu tırı bölgeye gönderiyoruz. İnşaallah Rabbimizden savaşın durması mazlumların yüzünün gülmesi için dua ederken çalışmalarımıza da devam ediyoruz. Türk Kızılayı olarak yurtdışı yardımlarımızın yanında yerelde de ihtiyaç sahiplerine destek vermeye devam ediyoruz. Türk Kızılay İnegöl Şube Yönetimi olarak göreve geldiğimiz 5 aylık dönemde inegölde 1200 adet konserve et 517 adet gıda kolisi 80 aileye hane başına 300 TL. nakit para yardımı ve açılışımızda faaliyete başladığımız sevgi butiğimizde giyim yardımları başlamıştır. Bizler aracıyız bizlere güvenen hayır sahiplerinin bağışlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya gayret ediyoruz. Bu gün yardım tırımızın kaldırılmasında öncülük eden seyran koltuk sahibi Mahmut Beye Taşıcılar Kooperatif Başkanı Recep Beye ve hayır severlerimize teşekkür ediyoruz. Allah hayırlarını kabul etsin diyorum duamıza iştirak edip bizi burada yalnız bırakmadığınız için sizlere teşekkür ediyor saygılar sunuyorum." dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Rıdvan Kocaağa ise, Müslüman coğrafyasında kanın ve zulmün durmasını arzu ettiklerini belirterek, "Yardım kampanyasına destek veren işadamımıza teşekkür ederiz. Belediye olarak Kızılay'ın yanındayız. Mazlum coğrafyaya yardımların gönderilmesi konusunda destekleri bekliyoruz. Yardımların devam etmesini temenni ediyoruz" dedi.

Yapılan duanın ardından yardım Tırı yola çıktı. Nevzat Kahveci

Editör: TE Bilişim