İşadamı ve hayırsever Abdullah Ezim, klasik otomobil koleksiyonundaki 45 aracı görenler hayrete düşüyor. Gününün bir bölümünü klasik araçlarıyla geçiren Ezim, müze kurmayı hedefliyor.

Yay fabrikası sahibi Abdullah Ezim, yurt içi ve dışından araştırarak bulduğu parçalarla hurda halindeki araçları yeniden kullanılabilir hale getiriyor. Şu anda 45 olan klasik araç sayısını artırmayı hedefleyen Ezim, "10 yıl önce bir klasik otomobil sergisine gitmiştim. Orada böyle eski araçları görünce ben de klasik otomobil koleksiyonu yapmaya karar verdim. 10 yıldır Amerikan klasik araçlarını topluyorum. Atölyede, hurda hale gelmiş klasik araçları yeniliyor, çalışır hale getiriyorum. Böylece güzel bir hobi edinmiş oldum" dedi.

KLASİK ARABA MÜZESİ

İnegöl’de mobilya ve kent müzelerinin bulunduğunu hatırlatan Ezim, "Bir tane de klasik araç müzesi neden olmasın diyerek bir çalışmam var. İnşallah nasip olur" dedi.

PAHA BİÇİLMEZ

Araçların piyasa değerinin paha biçilemez olduğunu söyleyen Ezim, "Bu işin belirli bir fiyatı yok, bu iş zevk işi ve hobi. Fiyatını bilmek mümkün olmuyor. 30 bin liradan 500 bin liraya kadar klasik araç var" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim