İnegöl’de tırnakçılık yöntemiyle para çalmaya çalışan kadınlar, esnafın dikkati sayesinde emellerine ulaşamadan kaçtılar. Hırsızlık anları ise güvenlik kameralarına yansıdı.

İnegöl’de 'tırnakçılık' yöntemiyle iş yerlerinden hırsızlık yapmaya çalışan 2 kadın güvenlik kameralarına yakalandı. Esnafın dikkati sayesinde emellerine ulaşamayan 2 kadın kaçtı.

El çabukluğu marifetiyle insanların bir anlık dalgınlığından faydalanarak 'tırnakçılık' yapan 2 şüpheli, Orhaniye Mahallesinde faaliyet gösteren Bakkalgazi markette güvenlik kamerasınca görüntülendi. Edinilen bilgiye göre, markete gelen 2 kadından biri, sigara almak istedi. 200 TL uzatan kadın, paranın üstünü istedi. Paranın üstünün alan kadın, içinden 100 lirayı el çabukluğuyla avucuna alarak, paranın eksik olduğunu iddia etti. Durumu anlayan esnaf, polisi arayacağını söyleyince emellerine ulaşamayan iki kadın hırsız, marketten kaçarak uzaklaştı.

ESNAFLARIMIZ DİKKATLİ OLMALI

Olayı anlatan Bakkalgazi marketin sahibi Mustafa Demir, “Yaklaşık 2 saat önce bu vatandaşlar geldi. Bir paket sigara istediler. 200 TL verdiler. Devamında sigaranın para üstünü arkadaş verdi. Kendisi paranın içinden 100 lirayı avucunun içine aldığını gördük. Devamın da vatandaşlar paranın eksik olduğunu ifade etti. Arkadaşta bunu gördüğü için şu parayı verir misin dedi. Devamında 100 liranın yırtık olduğunu söyleyip, değiştirilmesini istedi. Yanındaki bayanda lafa tutmaya, başka şeyler sormaya başladı. Arkadaş bunların tırnakçı olduğunu anlayınca polisi arayacağını söyledi. Onlarda işin ciddiyetinin anlayınca markette uzaklaştılar. Durumu polise bildirdik. Bizler bu tür insanlara para kaptırmadık ama şuan bu tür insanlar ilçemizde geziyor. Esnaflarımızın canını yakabilirler. Bu konuda esnaflarımızın dikkatli olmaları gerekiyor” dedi.

Emniyet yetkilileri, esnafları bu yönteme karşı dikkatli olmaya çağırdı. Bu tür durumlarla karşılaşılması halinde hemen 155 Polis İmdat Hattı'nın aranması istendi.

Editör: TE Bilişim