Önceki gün okulun çok amaçlı salonunda düzenlenen programda yazar Birsen Ekim Özen, öğrencilerle bir araya gelerek kitapları imzaladı.

Programda bir konuşma yapan Birsen Ekim Özen, önce akademik kariyeri hakkında bilgiler verdi ve öğrencilerle sohbet etti. Özen, öğrencilere kitaplarını imzalarken onlara da bol, bol tavsiyelerde bulundu. Özen, kitabın öğrencinin en yakın arkadaşı olduğunu ve öğrencilerin eğitim ya da eğitim dışı hayatlarından mutlak surette kitaplarını yanlarından ayırmamalarını istedi. Birsen Ekim Özen, gelişmiş toplumlardaki kitap okuma ile ülkemizdeki kitap okuma alışkanlığı arasında önceki yıllara göre farkın gittikçe kapandığını söylerken, bundan en büyük payın öğretmenlerin olduğunu ifade etti ve eğitimcilerin öğrencilere sağlıklı ve geleceğe daha güvenle bakmaları açısından kitaplarla daha fazla zaman geçirmeleri konusunda çabalarının alınmaya başladığını ifade etti. Özen, öğrencilere “Ne kadar okursanız o kadar bilirisiniz. Yine ne kadar okursanız o kadar farklı yere gidersiniz. Okumak anlama kabiliyetinizi artırır. Kısaca kitap okumanın hem ruhsal hem sosyoloji hem de bilgi ve birikim açısından faydaları anlatmakla bitmez” dedi. Yazar Özen, son olarak kendisini okulda ağırlayan okul müdürü ve öğretmelere teşekkür etti.

Yazar Birsen Ekim Özen’in İshakpaşa okulundaki programın organizasyonunda görev alan 3-L sınıf öğretmeni Burçin Bakar Duman, Özen’in öğrenciler tarafından çok sevildiğini söyledi ve kendisini okullarında görmekten büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. Bakar Duman, öğrencilere kitap okumalarını daha artırma adına çalıştıklarını söyleyerek, “Gelişmiş toplumlarda okuma oranı yüksek. Bu bizde de gittikçe artıyor. Kitap geleceğe daha aydınlık ve daha modern toplumlara taşıma için ilk araçtır. Okumak insanda ifade yeteneğini geliştirir. Yine düzenli kitap okuyan kişinin bilgi ve kelime dağarcığı daha geniş olur” dedi.

Duman, her kitabın insana başka hayatlar ve başka insanlar, başka karakterler hakkında yeni bakış açıları kazandırdığını söyleyerek, “Böylece kitap okuyan birinde empati yeteneği gelişir ve daha açık fikirli biri olursunuz. Bunun için her zaman kitap, insanın en yakın arkadaşıdır. Yaşımız ne olursa olsun, herkesin yaşamı boyunca okuma araştırma ve kendini geliştirme noktasında çabalamalıdır” dedi.

Editör: TE Bilişim