İzmir Selçuk’t

İzmir Selçuk’ta yapılan Küçükler Futbol Türkiye Birinciliği Turnuvasında Bursa’yı ve İnegöl’ü temsil eden İshakpaşa İlköğretim Okulu Küçükler Futbol Takımı, tarihi bir başarıya imza atarak Türkiye Şampiyonluğuna imza attı.
2011-2012 Milli Eğitim Bakanlığı Danone Küçükler Futbol Türkiye Birinciliği Selçuk’ta yapıldı. 81 ilden 96 minik futbol takımının karşılaşacağı turnuvaya Bursa adına, Bursa şampiyonu İshakpaşa İlköğretim Okulu katıldı. İlk gün 96 maç, ikinci günü 64 maç, üçüncü günü 12 maç, dördüncü gün ise 4 maç ile final oynandı. Temsilcimiz İshakpaşa İlköğretim Okulu ilk maçını Tekirdağ Namık Kemal İlköğretim Okulu ile oynadı ve müsabakayı 2-1 kazandı. İkinci maçı Kuzey Kıbrıs 9 Eylül İlkokulu ile oynayan ekibimiz, bu maçı 5-0 gibi net bir skorla kazanmayı başardı. Ekibimiz oynadığı futbolla turnuvanın iddialı ekibi olduğunu bir kez daha kanıtladı. Grup maçlarının sonuncusunu Mardin Merkez 13 Mart İlköğretim Okulu ile oynayan ekibimiz bu maçı 5-0 kazanarak grup lideri olarak birinci tur elemelere katılma hakkı kazandı. 1. tur elemelerde 32 takım mücadele etti. Ekibimiz bu turda Amasya Suluova Zübeyde Hanım İlköğretim Okulu’nu 5-0 mağlup ederek ikinci tur elemelere katılma hakkı kazandı.
6 Mart Cuma günü sabah 09.30’da Bursa Rahmiye Malcıoğlu İlköğretim Okulu ile karşılaşan ekibimiz, maçı 1-0 kazanarak finale çıkmayı başardı. Günde ikişer maç yaparak hedefe emin adımlarla yürüyen ekibimiz, kondisyonundan hiçbir şey kaybetmediğini göstererek, final maçında İzmir Bayraklı Kaymakam Özgür Azer Kurak İlköğretim Okulunun karşısına şampiyonluk için çıktı. Nefes kesen maçı 3-2 kazanan ekibimiz, Türkiye Şampiyonu oldu.
Tarihi bir başarıya imza atan İshakpaşa İlköğretim Okulu, şampiyonluk kupasını ve madalyalarını İzmir Vali Yardımcısı Fazıl Akgül’ün elinden aldı. Türkiye şampiyonluğu gibi büyük bir başarıya imza atan gururumuz İsphakpaşa, Türkiye’yi Fransa’da yapılacak olan Danone Uluslar Kupasında temsil edecek.

 

Editör: TE Bilişim