Bayramın ikinci günü saat 15.00'de CHP İlçe Başkanı Turhan Neşe, Yönetim Kurulu Üyeleri ile partililer, parti binasında düzenlenen bayramlaşma programında bir araya geldiler.

‘YURTTA BARIŞ, DÜNYADA BARIŞ’ DİYEN BİR PARTİNİN MENSUPLARIYIZ

Bayramlaşmanın ardından bir konuşma yapan CHP İlçe Başkanı Turhan Neşe, “Bayramlar bizim için insanların buluşması, birbiri ile dayanışması, yardımlaşması, küskünlerin barışması, sevginin, barışın ve kardeşliğin en yoğun yaşandığı günlerdir. Bu anlamda Türkiye’deki bu bölünmüşlüğe, kavgaya rağmen yine de kavgalarımızı sürdürürken bile barış içinde yaşayabilmenin becerisini gösteren insanlar olarak, bütün İnegöl halkının Ramazan Bayramını kutluyor, halkımızı sevgi ve saygı ile CHP adına selamlıyorum. Biz, ülkemizde Cumhuriyetin bize kattığı bu değerlerden dolayı huzur ve barış içerisinde birbirine kurşun sıkmayan bir anlayış ile huzurla yaşıyoruz. Ama bütün İslam coğrafyası kendi dindaşını ve kendi kardeşini öldürüyor. Bu savaşın bir an önce sona ermesini diliyoruz. Çünkü, biz büyük Atatürk’ün söylediği gibi ‘Yurtta barış, Dünyada barış’ diyen bir partinin mensuplarıyız. Aşağıda, İslam coğrafyasında yaşanan bu kan gölü hepimizin yüreğini acıtıyor. Gazze’de yaşayan bütün Müslüman kardeşlerimizin de bayramını kutluyor, onların bu acılarının dinmesini diliyoruz. Şu gerçeği de altını çizerek belirtmek istiyoruz ki; İsrail’i sadece kınamak yetmez. Başbakan’ın kızı cami önlerinde İsrail’i kınıyor ama Başbakan’ın oğlu, Gazze’ye füze atan o uçakların yakıtlarını İsrail’e taşıyor. Bu gerçeği bütün halkımızın bilmesini istiyoruz. Gazze için duyulan aynı acının paylaşılmasını biz Suriye’deki, Irak’taki öldürülen, katledilen, 12 yaşında ırzına geçilen o kız çocuklarımızın direğe asılmış cesetlerini görmek istemiyoruz. Onlar adına da bizim yüreğimiz kanıyor ve acıyor. İktidar sadece Gazze’den bahsediyor. Ama Irak’taki o 12 yaşındaki kız kardeşimiz için de yüreğimizin yandığını bütün İnegöl halkının bilmesini istiyoruz. Irak’taki terör örgütünden bahsederken, unsur diye bahseden Başbakanımızın artık IŞİD terör örgütünü, bütün dünyanın tanıdığı şekilde terör örgütü olarak tanımasını diliyoruz” dedi.

AK PARTİ’NİN SADECE BAKAN EVLATLARI İÇİN İÇİ YANIYOR

Neşe, “Filistin’deki bu kavganın sona erdirilmesi, taraflar arasındaki barışın tesis edilmesi ve aynı zamanda Filistin’de Kudüs’ün başkent yapılarak devlet olarak Birleşmiş Milletler nezdinde tanınması adına bu hizmeti oraya veren Ekmeleddin İhsanoğlu’nu burada şükranla yad etmek istiyorum. Oradaki Müslüman kardeşlerimize hizmet böyle olur. Oraya bir devlet kimliği vermek ile uluslararası camiada tanınmasını sağlamakla ancak oradaki dindaşlarımıza yardımcı olabiliriz. Yoksa Mavi Marmara gemisini boşa göndererek insanların ölmesini sağlamak, hamaset siyasetidir. Artık AK Parti’nin bu tip oyunlardan vazgeçmesini, dışarıdaki bu siyasi oyunların içerideki rant kavgasına kazanç sağlayacağını, bütün halkımızın bilmesini istiyoruz. Biz burada kendi işimizde, gücümüzde, evimizin ekmeğini çıkarmaya çalışırken, alın teri ile bu ülkenin ekonomisine katkı koyan siz değerli arkadaşlarımız, işçilerimiz, köylülerimiz, sanayicimiz, işadamımız. Bizim onlar için yüreğimiz yanıyor, bu vatan evlatları için yüreğimiz yanıyor. Ama AK Parti’nin sadece bakan evlatları için içi yanıyor. O bakan evlatları için içi yanan bir Başbakan istemiyoruz. Bakan evlatları için içi yanan bir Cumhurbaşkanı adayı istemiyoruz. Biz, bu vatana can vermiş kan vermiş Atatürk gibi İsmet İnönü gibi Deniz Gezmiş gibi Yusuf Aslan gibi Ethem Sarısülük gibi gençlerin bu ülkeye hayat verdiğine ve onların bu ülke, bu Cumhuriyet uğrunda akan kanları için gözyaşı akıtıyoruz. Aynı duygularla bugün bizleri yalnız bırakmadığınız için hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyor, Ramazan Bayramınızı kutluyorum” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim