Her geçen gün kayıtlı araç sayısı artan İnegöl’de trafik çilesi de durmadan büyüyor. Gün içerisinde yoğun trafik akışının yaşandığı Alanyurt ve Kozluca yolunda özellikle sabah ve akşam işe giriş-çıkış saatlerinde vatandaşlar çileden çıkıyor. Yenişehir yolu, 2. OSB ve yakın zamanda yapımına başlanacak olan Millet Bahçesi ile trafik yükü daha da artacak olan İnegöl-Alanyurt yoluna bir an önce alternatif bulunması zorunlu hale geldi. İşte alternatif öneriler…

Metal Sanayi, Organize Sanayi Bölgesi, Kozluca yolu, 2. OSB ve Yenişehir’e gitmek isteyen araçların kullandığı Alanyurt yolunda her geçen gün trafik yükü artıyor. Özellikle sabah ve akşam saatlerinde trafik yoğunluğunun hat safhaya çıktığı yolda, uzun kuyruklar oluşuyor. Araç yoğunluğu nedeniyle birçok yaralamalı ve maddi hasarlı kazaların yaşandığı yolun alternatif yollarla rahatlatılması gerekiyor. Gün içerisinde yaklaşık 100 bin kişinin kullandığı tahmin edilen yol alternatifsizliği nedeniyle özellikle sürücüleri çileden çıkarıyor.

Alanyurt bölgesinde ikamet eden yaklaşık 50 bin, Kozluca bölgesinde ikamet eden yaklaşık 10 bin, yine OSB ve 2.OSB bölgesinde çalışan 20 bin kişiye ve Yenişehir ilçesi ile bölge köylerine hizmet eden yol ciddi sorunlar ortaya çıkarmaya başladı. Özellikle uzun ve ağır tonajlı araçlar trafiği en çok etkileyen unsurlar olurken, yol genişletme çalışmaları da bu soruna çözüm olmadı. Yayalarında büyük tehlike yaşadığı yol güzergahında, özellikle eğitim-öğretim döneminin açık olduğu zamanlarda öğrenci ve veliler isyan noktasına geldi.

KISA VADEDE ACİLEN ÇÖZÜM GEREKİYOR

Özellikle iş dünyası Alanyurt yolunun artık iflas noktasına geldiğini, kısa vadede acilen çözüm gerektiğini dile getirmeye başladı. En az iki alternatif güzergahın belirlenmesini ve hemen çözüme kavuşturulmasını isteyen İnegöllü vatandaşlar, Ahmet Türkel Çevreyolunun Ankara Caddesiyle kesişen noktasından Mesudiye Mahallesi ve 2. OSB’ye bağlanan bir yol yapılmasını, yine bu yolun ara yollarla Kozluca bölgesiyle birleştirilmesini öneriyor. Ağır tonajlı ve uzun araçların bu yolu kullanarak trafiği rahatlatabileceğini savunan vatandaşlar, özellikle Kozluca mevkiinde oturan sakinler ile yine 2. OSB’yi kullanan servis aracı, otomobil ve benzeri ulaşım araçları için de büyük kolaylık sağlayabileceğini söylediler.

TALİ YOL ALTERNATİF OLABİLİR

Son zamanlarda sıkça dile getirilen konuyla ilgili birçok görüş ortaya atılırken, önerilerden biri de OSB ana caddesiyle Alanyurt Afet evleri arasında ki tali yolun alternatif yola dönüştürülmesi oldu. Bu yolun yapılmasının eski Alanyurt bölgesinde ki vatandaşlara kolaylık sağlayacağını ve trafiğin rahatlayabileceğini dile getire bölge halkı, “Eğer insanlarımıza farklı seçenekler sunulursa, İnegöl’ümüzün gelişimine katkı sağlanmış olur. Şuan bölgede ciddi sorunlar yaşanıyor. Yarın Millet Bahçesi açıldığında bu yol İnegöl’ün yükünü nasıl taşıyacak? 2.OSB’nin tamamlanmasının ardından, Alanyurt yolunun trafiği iki kat arttı. Kozluca bölgesinde ki konutlaşma ve trafik, yolu felç etti. Bu bölgede acilen bir trafik mastır planı yapılması gerekiyor. Yollar ve altyapı yapılmadan bölgeye hizmet getirmek, İnegöl’e yapılan en büyük yanlıştır. Trafik sorunun çözümü noktasında Bursa Milletvekillerimizden, İnegöl’deki siyasilerimizden ve Belediye Başkanlarımızdan acil çözüm üretmelerini istiyoruz” diye konuştular.

ALGEÇİT DÖNÜŞTÜRÜLEBİLİR

Yine vatandaşlar, Süleymaniye Mahallesinde yapılan araçların kullandığı altgeçit örneğinde ki gibi Kozluca yaya altgeçidinin de benzer bir çalışmayla dönüştürülmesini talep ettiler.

Editör: TE Bilişim