Okul bahçesinde gerçekleştirilen yarışmada, öğrenciler zekalarını becerileriyle birleştirdiler. Düzenlenen yarışma ile öğrencilerin kurum kültürüne katılımlarının sağlanması, takım ruhunun oluşması ve rekabet edebilme becerilerinin arttırılmasının hedeflendiği, ayrıca ‘Yaşayan Okul’ yaratma çabasının yeni bir ürünü olan yarışma ile öğrencilerin okula bağlılıklarının arttırılmasının sağlanmaya çalışıldığı bildirildi.

7-C BİRİNCİ OLDU

Yarışma, okuldaki 7 ve 8. sınıf şubeleri arasında gerçekleştirildi.  Yarışmada, bu  sınıflardaki öğrencilerin tamamı görev aldı. Sınıfların kıyasıya yarıştığı program sonunda ‘Yap-Boz’unu (Puzzle) ilk tamamlayan 7-C  sınıfı birinci oldu. Yarışmaya sınıf rehber öğretmenleri de katılarak, öğrencilerin bir birleriyle ve öğretmenleriyle zevkli dakikalar geçirmelerine fırsat yaratılmış oldu.

ÖĞRENCİLERİN ZİHİNSEL GELİŞİMİNE KATKI

Okullarda genellikle futbol, voleybol, basketbol gibi  sportif yarışmaların düzenlendiğini belirten İstaş Kentaş İlk ve Ortaokulu Müdürü Orhan Erdoğan, “Bu yarışmalar, sınıfın tamamını kapsamadığı gibi artık monoton bir hale gelmiş durumda. Biz İstaş Kentaş ailesi olarak, hem bütün öğrencilerimizin katılabileceği hem de öğrencilerimizin akademik, sosyal, kültürel ve zihinsel gelişimlerine katkı sağlayabilecek bir etkinlik düzenlemek istedik. 2013-2014 eğitim öğretim yılı ikinci dönem başında öğretmen arkadaşlarımızla birlikte belirlediğimiz bir dizi etkinlik ve faaliyetlerden biri de bu turnuvadır. Bilindiği üzere Yap-Boz oyunu şekil-zemin algısı, tüme varım-tümden gelim, muhakeme-mukayese, sınıflama-sıralama, analiz-sentez, problem çözme, alternatifleri deneme, çözüm üretme, benzerlik-farklılık, dikkat ve konsantrasyon güçlendirme, el göz koordinasyonu, algılama, hareket zaman etüdü, analitik düşünme, akıl yürütme, bütünleştirme-eşleştirme-ardışıklık, merak-, üretkenlik, sabır, bağımsız iş yapabilme, sosyalleşme, hedefe odaklanma gibi becerileri kuvvetlendirmektedir. Ayrıca dikkat eksikliğinin giderilmesinde de rol oynar” dedi.

YAP-BOZ’U SINIFIN BÜTÜNÜNE YAYDIK

Oyunu biraz daha farklılaştırarak, bir takım oyunu haline getirdiklerine vurgu yapan Müdür Orhan Erdoğan, “Bir ‘Yap-Boz’u bir sınıfın bütünü birlikte tamamlamak için çalışıyor. Sınıf arkadaşlarının başladıkları bir işi diğerleri devam ettirerek, sonuca ulaşmaya çalışıyorlar. Böylece başarılarını da paylaşmış oluyorlar. Bu turnuvanın  hazırlanmasında ve uygulanmasında emeği geçen tüm öğretmen arkadaşlara teşekkür ediyorum. Ayrıca  bu turnuvaya katılan tüm öğrencilerimizi, yaptıkları örnek çalışmadan dolayı kutluyorum. Önümüzdeki haftalarda planladığımız diğer program ve etkinliklerle İstaş Kentaş ailesi’nin sürekli bir arada olduğunu, akademik, sosyal ve kültürel alanlarda faaliyetlerinin devam edeceğini belirtmek isterim” şeklinde konuştu.   Turnuvanın sonunda birinci olan 7-C sınıfı ödüllendirildi.

Editör: TE Bilişim