Boğazköy barajı ortasında ağaca takılarak mahsur kalan deniz kuşu Karabatak için seferber oldular. Kanadından yaralanan Karatabak, zemini bataklık olan baraja giren cesur ekip tarafından kurtarıldı.

Edinilen bilgilere göre; saat 17.00 sıralarında Boğazköy Barajının Hamzabey mahallesi içerisindeki devamında bir vatandaş, barajın ortasında yabani deniz kuşunun çırpındığını fark etti. Barajın ortasındaki ağacın dalına takılarak, mahsur kalan deniz kuşu Karabatağı gören vatandaş, durumu İnegöl Belediyesine bildirdi.

/resimler/2016-9/1/2040078930161.jpg

MİSİNAYA TAKILMIŞ!

Olay yerine gelen İnegöl Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Arama Kurtarma Ekibi, baraj çevresinde kısa bir araştırma yaptıktan sonra kurtarma çalışmalarına başladılar. Ekipten bir personel zemini bataklık olan barajın sularına kendini bıraktı. Yüzerek bataklığın takıldığı yere gelen kurtarma ekibi, ağaç dalındaki balıkçıların kullandığı misinaya katılarak mahsur kalan karabatak için yoğun çaba sarf etti.

BATAKLIKTA YÜZEREK KURTARDI

Zemini bataklık olmasına rağmen baraja girip, misina takılan kuşu kurtaran cesur personel, yırtıcı olan kuşu sağ eliyle tutup, tek eliyle su üzerinde yüzerek kıyıya ulaştı.

Yoğun çaba sonucunda kurtarılan Karabatak araca konularak tedavi merkezine götürüldü. Sol kanadından yaralanan Karabatak İnegöl Belediyesi Sahipsiz Hayvan Reabilitasyon ve Tedavi Merkezinde tedavi altına alındı.

Editör: TE Bilişim