12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü Dumlupınar Ortaokulu'nda düzenlenen program ile kutlandı. 
Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un kaleme aldığı İstiklâl Marşımızın, TBMM tarafından kabul edilişinin 100. yıldönümü nedeniyle koronavirüs tedbirleri kapsamında sosyal mesafe kuralları gözetilerek sınırlı sayıda katılımcı ile düzenlenen etkinliğe İnegöl Kaymakamı Eren Arslan, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Doğru ve Şube Müdürleri katıldı.    
Dumlupınar Ortaokulu öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı program saygı duruşu ve İstiklâl Marşı ile başladı. Okul Müdürü Hayrettin Doğan günün anlam ve önemini belirten bir konuşma gerçekleştirdi.
Program, İstiklal Marşı'mızın yazılma sürecini anlatan kısa film gösterisi ile son buldu. Programda minik anasınıfı öğrencilerinin İstiklal Marşını okuduğu bölüm izleyicilere duygusal anlar yaşattı.
Okul Müdürü Hayrettin Doğan tarafından günün anlam ve önemini kalıcı kılmak adına Kaymakam Eren Arslan ve Belediye Başkanı Alper Taban'a hediye takdim edildi.  
Programın ardından Kaymakam Eren Arslan ve protokol İstiklâl Marşı 100. Yıl Sergisi'nin açılışını yaparak öğrencilerin hazırlamış olduğu sergiyi gezdiler. Sene boyunca yapılacak etkinlikler, koronavirüs tedbirleri kapsamında sosyal mesafe kuralı gözetilerek sınırlı sayıda katılımcı ile gerçekleştirilecek.

Editör: TE Bilişim