Milli Eğitim Müdürlü

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, İnegöl Belediyesinin katkıları ile ‘12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü’ programı çerçevesinde düzenlenen, bu yıl 5'ncisi gerçekleştirilecek olan ‘İstiklal Marşının 10 Kıtasını Ezbere Okuma Yarışması’nın elemeleri dün start aldı. İlköğretim Okulları ve Liseler arası olmak üzere 4 kategoride, toplam 177 öğrencinin katılacağı elemeler, dün saat 09.00'da İshakpaşa İlköğretim Okulu çok amaçlı salonunda başladı. Dün 1-3'ncü sınıflarla başlayan elemelerde öğrenciler, birbiri ile kıyasıya yarıştı. Toplam 12 öğrencinin katılacağı final ise, 12 Mart 2011 tarihinde saat 14.00'de Belediye Kültür Sarayı salonunda yapılacak.

54 İlköğretim Okulunun 3 ayrı kategorisinden birer ile 15 Liseden birer öğrenci olmak üzere toplam 177 öğrencinin katıldığı ‘İstiklal Marşının 10 Kıtasını Ezbere Okuma Yarışması' elemeleri, İlköğretim Okullarının 1, 2 ve 3. sınıflar kategorisi, 4 ve 5. sınıflar kategorisi, 6, 7 ve 8. sınıflar kategorisi ile Liselerin 9, 10, 11 ve 12'nci sınıfları arası kategorisinde yapılıyor.

İlköğretim Okulları 4 ve 5'nci sınıfları arası kategorideki elemeler 28 Şubat 2012 Salı günü sabah saat 09.00'da, İlköğretim Okulları 6, 7 ve 8'nci sınıfları arası  kategorideki elemeler 29 Şubat 2012 Çarşamba günü saat 09.00'da, Ortaöğretim Okulları (Liseler) 9, 10, 11 ve 12'nci sınıfları arasındaki kategorideki elemeler ise 1 Mart 2012 Perşembe günü gerçekleştirilecek.

Dün elemeleri izlemek üzere İshakpaşa İlköğretim okuluna giden Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, öğrencilere başarılar diledi.konu ile ilgili bilgi veren Müdür Mehmet Baştürk, ilçede her yıl 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü programlarının coşkulu bir şekilde kutlanmakta olduğunu belirterek, "İlçemizdeki tüm ilköğretim okulları ve liselerimizin katılımıyla İstiklal Marşının 10 Kıtasını Ezbere Okuma Yarışması düzenledik. Okullarımızın her kategoride seçilen birincileri, bu gün başlayan ve 4 gün devam edecek olan elemelere katılmaktalar. İlköğretim Okulları 1, 2 ve 3'ncü sınıf öğrencileri ile elemelere başladık. 4 ayrı kategoride öğrencilerimiz yarışıyor. Bu elemeler sonucunda her kategoride  ilk üçe giren öğrencilerimiz, 12 Mart 2012 tarihinde yapılacak final yarışmasına katılacaklardır. Öğrencilerimizin, kıyafetleri ile figürleri ile İstiklal Marşını canlandırmaları gerçekten önemli. Yarışmaya katılan öğrencilere başarılar diliyoruz.  Amacımız, İstiklal Marşını ruhuna uygun bir şekilde sergilemek, Mehmet Akif Ersoy'u anmak ve anlamak, İstiklal Marşını bir daha bu millete yazdırmayacak şekilde ülkemizi güçlü kılmak" dedi.

Öğrencilerin seslendirdiği İstiklal Marşı'nda jüri üyelerinin dikkat ettiği hususlardan da bahseden Baştürk, "Jürimiz, öğrenciler istiklal marşını seslendirirken, vurgu ve tonlama, jest ve mimikler, kendine güven ile diksiyon konuları dikkate alınarak değerlendirme yapıyor. 12 Mart 2012 Pazartesi günü yapılacak olan final yarışmasına tüm halkımızı davet ediyoruz" şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim