İnegöl Ticaret ve Sa

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Yönetim Kurulu üyeleri, İnegöl yakınlarında bir hatıra ormanı oluşturmak için harekete geçti. Kısa süre önce göreve başlayan İnegöl Orman İşletme Müdürü Bekir Karacabey’i ziyaret eden İTSO Yönetim Kurulu üyeleri ormanların ülke için önemine dikkat çekmek için, böyle bir proje hazırladıklarını söylediler.

İTSO Başkan Vekili Rauf Koşarer ile yönetim kurulu üyeleri Zahit Şükrü Ezim, Bahadır Bayraktar, Hakan Ünlüaslan ve İsmail Kösen’in de yer aldığı,  İnegöl’e yeni atanan Orman İşletme Müdürü Bekir Karacabey’i ziyaret sırasında konuşan İTSO Başkanı Metin Anıl, ormanların ülke ekonomisi için önemli olduğunu vurguladı. Ormanların aynı zamanda doğal hayat içinde çok önemli olduğunu ve oksijen depoları olduğunu da vurgulayan Metin Anıl, İTSO olarak toplumda orman sevgisine dikkat çekip, örnek olabilmek için bir Hatıra Ormanı kurmak istediklerini söyledi.

İnegöllü tüccar ve sanayiciler olarak ağacın ve ormanın önemini çok iyi bildiklerine işaret eden Anıl,  “Çünkü, İnegöl’de mobilya ve ağaç sanayii çok gelişmiştir. Ormanda yaşı gelen ağaçlar, belirli bir plan dâhilinde kesildiği takdirde ormanlarımız daha da gelişir. Ormanlara en büyük zararı ise bilinçsizce yapılan kaçak kesimler ve yangınlar veriyor. Bunları önlemek için hepimize büyük bir sorumluluk düşüyor. Ormanlara sahip çıkmak, yeni ormanlar yetiştirmek zorundayız. İnegöllü sanayiciler ve işadamları olarak toplumda orman ve çevre bilinci oluşmasına katkı yapmayı görev kabul ediyoruz. Bu nedenle bir ‘İTSO Hatıra Ormanı’ oluşturmak istiyoruz. İnegöl Orman İşletmesi tarafından uygun görülecek bir alanda ağaçlandırma çalışmalarına katkı koymak için bize düşen ne varsa yapmaya hazırız” dedi.

Ziyaretten dolayı memnunluğunu dile getiren İnegöl Orman İşletme Müdürü Bekir Karacabey ise, İnegöl’de kısa bir süre önce göreve başladığını söyledi. İTSO’nun talebini değerlendirip kısa sürede sonuçlandıracaklarını belirten Bekir Karacabey, “İşletme Müdürlüğü olarak sorumluluk alanımızdaki ormanlarımızı korumak görevimizdir. Ormanlarımızın aynı zamanda ekonomik bir değer olduklarının da bilincindeyiz. Ülkemizde orman kaplı alanlar her geçen gün artıyor. Çünkü, Orman Genel Müdürlüğü ormanlarımızı geliştirmek için planlı bir çalışma içindedir. Bu çalışmalara sanayicilerimizin katkı yapması da çok güzel” dedi.

 

Editör: TE Bilişim