İTSO Başkanı Metin Anıl, yaptıkları çalışmalarla, başta ekonomik gelişme olmak üzere çeşitli alanlarda üyelerinin ve İnegöl’ün kalkınmasına katkı koyduklarını söyledi. Başkan Metin Anıl, İstanbul Ticaret Üniversitesi ile imzalanan işbirliği protokolünün amacının, İnegöl’e eğitim alanında farklı bakış açısı sunmak olduğunu belirterek, “İstanbul Ticaret Üniversitesi, İstanbul Ticaret Odası Eğitim ve Sosyal Hizmetler Vakfı tarafından kurulan bir vakıf üniversitesidir. Bünyesinde iş hayatıyla ilgili çok değerli fakülteler ve araştırma birimleri bulunan bu seçkin kurumla iş birliği yapmanın İnegöl ekonomisine önemli katkılar sağlayacağı düşüncesiyle böyle bir iş birliğine gittik” dedi.

EĞİTİM, GELİŞİMİN ÖNÜNÜ AÇIYOR

Ekonomik, sosyal ve kültürel çalışmaların yanı sıra çeşitli konularda dünyadaki gelişmeleri yakından takip edebilmek için, akademik çalışmalara da büyük önem verdiklerini vurgulayan İTSO Başkanı Metin Anıl, “Bu yönde Uludağ Üniversitesi İnegöl İşletme Fakültesi ile çalışmalarımız devam ediyor. Benzeri bir işbirliğini İstanbul Ticaret Üniversitesi ile yapacağız” diye konuştu.

Akademik çalışmalarda destek almanın ve birlikte yürütülen çalışmaların, üniversite-sanayi işbirliğinin en önemli göstergesi olduğuna da değinen Başkan Anıl, akademik çalışmaların yakından takip edilmesiyle, değişim ve gelişimin sağlanabileceğine inandıklarını vurguladı.

 

Editör: TE Bilişim