6-7 Haziran tarihleri arasında uygulanacak olan sokağa çıkma yasağında 2 gün boyunca çalışacak olan firmalar izin için İnegöl Ticaret ve Sanayi Odasına akın etti. Oda önünde uzun kuyruklar oluştu.


EKONOMİYİ ETKİLEDİ
Covid-19 salgının olumsuz etkileri Türkiye’de olduğu gibi İnegöl’de de yaşanıyor. İnsanların sağlığını etkileyen Covid-19, aynı zamanda da ekonomiyi de olumsuz yönde etkiledi. Covid-19 salgınını önlemek adına firmalar personelinin sağlığı için bazı önlemler alıyor. İnegöl’ün lokomotif sektörü olan mobilya başta olmak üzere birçok sektörde işler durağan seviyeye geldi. Kimi firma üretime aldığı önlemlerle devam ederken, kimi firma ise üretime ara verdi.
Covid-19 salgını ekonomiyi olumsuz yönde etkilerken, İnegöllü firmalar Covid-19 salgınına karşın işyerlerini kapatmayarak direnmeye devam ediyor. Sokağa çıkma yasağının olduğu günlerde dahi üretime ara vermeyen firmalar İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası aracılığıyla çalışma izni alarak üretime devam ediyorlar. Geçtiğimiz hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasağında İnegöl Ticaret ve Sanayi Odasına bağlı 800’e yakın firma başvuruda bulunurken, yaklaşık 15 bin kişi ekonomi de çarkların dönmesi için üretime devam etti.

Editör: TE Bilişim