Vatandaşların halk otobüslerinde unuttuğu eşyalar, İNULAŞ tarafından sahiplerine teslim ediliyor.

Halk otobüslerinde unutulan eşya ve malzemeler görenleri şaşırttı. Vatandaşlar tarafından unutulan eşya ve malzemeler şoförler tarafından İNULAŞ’a teslim ediliyor. Burada bekletilen eşyalar daha sonra yapılan müracaatın ardından sahiplerine teslim ediliyor.

Otobüslerde unutulan eşyalar arasında araç anahtarı, cüzdanlar, kimlik, kredi, ehliyet, bebek bezi, cep telefonları, ilaç, kitap, okul çantası, şemsiye, terlik ve giyim eşyaları bulunuyor.

Günlük yaklaşık 40 bin yolcu taşıdıklarını dile getiren İNULAŞ başkanı İbrahim Bayram, “Otobüslerde vatandaşlarımız eşyalarını unutabiliyor. Otobüse binilen kent kart üzerinde bulunan numaralar ile vatandaşlarımızın bindiği araçlar tespit edilerek, araç şoförlerine tespit edilip araçta unutup unutmadığı tespit ediliyor. Genelde unutulanlar kısa sürede vatandaşlar tarafından teslim alınmakta. Otobüslerde eşya ve benzeri şeyleri unutan vatandaşlarımız 713 07 13 numaralı hattı araması gerekmektedir. Bu arada otobüslerimizde unutulan eşyaların bazıları şoföre bırakılmadığı kayıp eşya araçta bulunamıyor. Alıp götüren vatandaşlar oluyor” dedi.

Editör: TE Bilişim