İYİ Parti’de 2.Olağan Kongre dün Sani Konukoğlu Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Genel Başkan Yardımcıları İsmail Tatlıoğlu ve Ahmet Kamil Erozan’ın da katıldığı kongrede tek liste ile seçime gidildi. Fikret Fidan, yeniden başkanlığa seçildi. 
Şehitlerimiz için Kuran tilaveti ve dua ile başlayan kongrede Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kamil Erozan, divan başkanlığını üstlendi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından faaliyet ve denetleme raporları okunarak oylandı. 
Kongrede söz alan Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa milletvekili İsmail Tatlıoğlu, eski başkanlardan Müfit Besler ve Eray Soral’a teşekkür etti, yeni başkan Fikret Fidan’a da başarılar diledi. Türkiye’nin kötü yönetildiğini aktaran Tatlıoğlu; “Türkiye artık bir kadın tarafından yönetilmeli. Bunu 8 Mart’ta daha gür bir sesle söylüyorum. İnegöl üreten bir şehir. Bursa’da 15 milyar dolarlık ihracatın yaklaşık %10’u İnegöl’den. 1 milyar dolar dış ticaret fazlası veriyor İnegöl. Rıza Sarraf’tan daha faydalı bu ülkeye” dedi.
Son 10 yıldır Türkiye’nin git gide fakirleştiğini aktaran Tatlıoğlu; “10 yıl önce milli gelir kişi başına 12,5 bin dolardı. Bugün 9 bin dolar civarında. Her hane 17 bin 500 dolar fakirleşti. AK Parti 2009,2010 yıllarına kadar doğru bir yol izledi. 2000’li yılların başında yapısal reformlar diyerek geldi. Ancak sonra ciddi hatalar, kırılmalar yaşadı. Özellikle 3 konuda büyük kırılmalar yaşadı. Bunlar FETÖ’nin isteğiyle 2010 referandumu, sonra çözüm süreci ve son olarak da 5 milyon mültecinin ülkemize gelişine sebep olan dış politika hataları. Hukuk ayaklar altına alındı. Liyakat denen bir kavram yok artık. Gençler umutsuz, işsiz. Atanmak için yüzbinlerce, milyonlarca genç bekliyor. Ancak Türkiye güçlü bir ülke. Demokrasi, hukuka üstünlüğü yeniden sağladığında ayağa kalkacak bir ülke. Onun için de bu iktidarın gitmesi gerekiyor. Yerel seçimler bunun sinyalini verdi. Türkiye yeniden çıkışa geçecek. Bunu yakın zamanda gördük. Bu siyasi iktidarın değişmesiyle daha iyi bir Türkiye’de hep beraber buluşacağız” ifadelerini kullandı. 
İYİ Parti Bursa İl Başkanı Yahya Bahadır’ın konuşmasının ardından söz alan İlçe Başkanı Fikret Fidan ise; “Siyasete girilir ama çıkılmazmış. Ben bunu öğrendim. Siyaseti bıraktım derken; yeniden sizlerleyiz. Çok güzel bir ortamın içindeyim. İYİ Parti Türk siyasi tarihinde ciddi bir boşluğu doldurmak için yola çıktı. Her türlü engellemelere  rağmen de yoluna devam ediyor. Son seçimlerde gördük ki Türkiye artık değişim istiyor. Millet hak ettiği huzuru bulamıyor. Ekonomik sıkıntılar ortada. Gençler mutsuz, işsiz. Cumhuriyetin kazanımları yok olmuş. Halkın önceliği değil ranta dair projeler öncelikli. 6 yıldır mülteci sorunumuz ortada. Görüyoruz ki artık Türkiye yönetilemiyor. İnegöl’de de 18 yıldır aynı vaatleri, sözleri dinliyoruz iktidardan. Hava kirliliğini hep çözeceklerini söylüyorlar. Trafiği hep çözeceklerini söylüyorlar. Ama çözmüyorlar. Sözlerini yerine getirmiyorlar” diye konuştu. 
Konuşmalarından ardından seçime gidildi. Fikret Fidan başkanlığındaki yönetimde şu isimler yer aldı: Bülent Ergül, Cemal Havanlı, Ersoy Durmuş, Filiz Öztürk, Halil Kelebek, Halil İncehan, İbrahim Şimşek, Metin Kaya , Mine Ezim Parlar, Muammer Karaca, Neşe Gökmen, Olgun Yüksel, Özlem Namlıoğlu, Ramazan Korkmaz, Sadık Erduğan, Sevda Özcan, Soner İzci, Tuncay Yalanız, Uğur Acar, Yüzel Sarıca

Editör: TE Bilişim