Gündeme dair değerlendirme yapan İyi Parti İlçe Başkanı İsmail Karaman, “AVM’ler, otel restoranları, fabrika yemekhaneleri ve 2-3 bin kişilik kapalı salonlarda tıka basa doldurulan AK Parti kongreleri serbestken küçük esnafın yasaklara takılmasının hiçbir mantıklı izahı yoktur” dedi.

ESNAFIMIZIN YANINDAYIZ

Konu hakkında açıklama yapan Başkan İsmail Karaman, “Dünyaca yaşadığımız Covit 19 belası ile birlikte ülkemizde ciddi manada ekonomik kriz ve beraberinde tüm vatandaşlarımızla birlikte hayat pahalılığını iliklerimize kadar yaşamaktayız. Bu zor koşullarda en çok etkilenen kesimin küçük esnafımızın olduğu aşikardır. Devletimizin açıkladığı destek paketlerinin çok kısıtlı esnafı kapsaması sebebiyle yetersiz kaldığı kanaatindeyiz. Daha önce (pandeminin ilk zamanlarında) verilen kredilerin ödemelerinin de gelmesi sıkıntıları arttırmaktadır. AVM’ler, otel restoranları, fabrika yemekhaneleri ve 2-3 bin kişilik kapalı salonlarda tıka basa doldurulan AK Parti kongreleri serbestken küçük esnafın yasaklara takılmasının hiçbir mantıklı izahı yoktur. Kapalı olan kahvehane, lokanta, cafe ve restaurant gibi küçük esnaf ve işletmelerimizin tedbirleri arttırarak işyerlerini açmalarına mutlaka izin verilmelidir” dedi.

BELEDİYE ÇALIŞANLARI:

Karaman açıklamasını şöyle sürdürdü;

“Gerek Meclis Üyelerimiz vasıtasıyla, gerekse kamuoyunda dolaşan bilgi ve konunun muhatabı olan Belediye İşçilerimizle yaptığımız görüşmeler neticesinde Toplu Sözleşme görüşmeleri tıkanma noktasına gelmiş ve grev kararı alındığını öğrenmiş durumdayız. Konunun bir tarafı eldeki imkanlar dahilinde yüzde 30 zam teklifini yaptıklarını açıklarken, diğer taraf teklifin net asgari ücret nispetinde olduğunu söylüyor ve ciddiyetle muhatap alınmadıklarını ifade etmektedirler. Yaşanılan hayat pahalılığını şartlarına göre açıklanan 2825.90 TL’lik asgari ücretin açlık sınırının altında olması, daha yeni ücret zamlarını almadan akaryakıt, elektrik ve gıda maddelerine gelen zamlarla, yoğun kış şartlarında artan yakacak ve doğalgaz faturalarıyla maaşlar alınmadan eksilmiş oldu. Her siyasi partiye mensup Belediye Başkanları yönetimindeki Belediyeler asgari ücretin çok üzerinde maaşlar açıklarlarken İnegöl Belediyemizin bu sorunlarla anılmasını üzüntü ve kaygıyla takip etmekteyiz. Gece - gündüz, kar- kış- sıcak ve tatil- bayram demeden şehrimizin insanına hizmet eden çalışanlarımızın hakkettiği ücret konusunda acilen orta yol bulunarak görüşmeler bitirilmelidir. Grev kararı alınır ve uygulanırsa çalışanlarımızın çalışma motivasyonunu düşüreceği gibi Belediyemiz çalışmaları aksayacak sıkıntıyı en çok İnegöllü hemşerilerimiz yaşayacaktır. Yıllardır belli bir disipline sokulmaya çalışılan şehrin temizlik işindeki tüm çabalar boşa gidecektir. Konu sadece ücret meselesi ile değerlendirilmemelidir. İyi Parti İnegöl Teşkilatı olarak konuların takipçisi olduğumuzu bir kez daha ifade ediyor, tüm vatandaşlarımıza sağlıklı günler dileriz.”

Editör: TE Bilişim