Bir dizi çalışmalar kapsamında İnegöl’e gelen İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, İnegöl’e 3. Dünya ülke ilçesi benzetmesi yaparak, “İnegöl’ü köy olmaktan kurtaracağız” dedi.

İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, İlçe Başkanı İsmail Karaman, Meclis Üyesi Fahrettin Baykan ve yönetim kurulu üyeleriyle gazetemizin Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bayraktar’ı makamında ziyaret ettiler.

ÇÖZÜM SOKAKTA DEĞİL, ÇÖZÜM SANDIKTADIR

Ziyarette bir açıklama yapan Başkan Türkoğlu, “Bugün İlçe Başkanlığımızın davetiyle hem İnegöl Kitap Fuarını ziyaret ettik. Orada yazarlarımızla sohbet ettik. Hem de akşamında ilçe yönetimimizle bir değerlendirme toplantımız olacak. Gelmişken de İnegöl basınını ziyaret etmek istedik. Biz şöyle inanıyoruz; demokrasinin olmazsa olmazı özgür basındır. Yani siyasi partiler, meclis ve hemen akabinde özgür basın-medya en önemli yaptırım güçlerinden birisidir. Vatandaşın doğru bilgilenme hakkı bizim vazgeçilmezlerimizdendir. Türkiye’de 20 yıla yaklaşan tek adam yönetimiyle birlikte tüm memlekette bir çoraklaşma var. Bunu kamu yönetiminde görüyorsunuz. Ticarette, sosyal hayatta, medya da görüyorsunuz. Bu fasit daireden memleketin kurtulması, en son olarak da çekilemez ve yaşanamaz hale gelen, ağır yoksullaşma ve hayat pahalılığı, özellikle şu bir hafta içerisinde de döviz karşısında pula dönen paramız nedeniyle ülke tam anlamıyla bir iflasın eşiğine gelmiştir. Bu realitedir, bu bir iddia değildir, bu gerçektir. Bunun kurtuluşunun yegane yolu vardır. O da demokrasilerde sistem tıkandığında bu sistemin kilidini ancak ve yalnızca yeniden millet iradesi açar. Zorlamanın bir anlamı yoktur. Acilen ve erken değil, hemen seçim talebimizi yeniliyoruz. Sürekli millet iradesinden bahseden, her iki lafından birisi milletin seçtiği adam olan sayın Cumhurbaşkanının bu taleplere daha fazla direnmemesini ve milletin önüne sandığı getirmesini biz talep ediyoruz. Biz burada yalnızca sandıkla birlikte iktidardan değil, milletin aslında uzun süredir hasret kaldığı bir normalleşmenin geleceğine inanıyoruz. Biz dövizi de sandıkta yeneceğimize, ekonomik istikrarsızlığı da sandıkta yeneceğimize, kaybolan güven ortamını da yeniden sandıkla birlikte memlekete getireceğimize inanıyoruz. Bunun başkaca da bir yolu yoktur. Sokak hiçbir zaman çözüm değildir. Çözüm sokakta değil, çözüm sandıktadır. Bu çağrımızı da bir kez daha sizler aracılığıyla İnegöllü hemşerilerimizle paylaşmış olalım” dedi.

Türkoğlu açıklamasına şöyle devam etti;

“Bursa Türkiye’nin üvey evladı. İnegöl’de doğal olarak Türkiye’nin üvey torunu, Bursa’nın da üvey evladıdır. Türkiye ekonomisine ve Bursa ekonomisine bu kadar üst perdeden katkısına rağmen bunun dönüşünün olmadığı, aslında büyük bir köyü andırmaktadır İnegöl. Yıllardır iktidar partisine kesintisiz ve çok yüksek oranda destek verilmesine rağmen İnegöllüler hem merkezi bütçeden hem de yerel bütçeden hak ettiğini alamadığını herkes görüyor. Havasıyla, trafiğiyle, kentleşme sorunlarıyla, vaadedilenlerin yapılmamasıyla baktığımızda İnegöl sanki bir üçüncü dünya ülkesi ilçesi gibi bir görüntüsü vardır. Bunu hak etmemektedir. Bunun düzelmesinin yolu da İnegöllünün elindedir. Milletin istiklalini nasıl milletin azim ve kararı kurtaracaksa, İnegöl’ün istiklalini de İnegöllünün azim ve kararı kurtaracaktır. İyi Parti’de İnegöllülerin teveccühüne ve oylarına taliptir.”

Editör: TE Bilişim