Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın normalleşme sürecini açıklamasının ardından yapılan denetimler sonucunda İnegöl’de de iyileşme süreci başladı. İnegöl’de Korona virüse yakalanan insanların yüzde 66’sı iyileşerek, normal hayatlarına döndü.

İnegöl Kaymakamı Şükrü Görücü nezaretinde ilçe genelindeki Korona virüsün önüne geçilmesi amacıyla yapılan çalışmalar meyvelerini verdi. Türkiye ile birlikte İnegöl’de de normalleşme süreci hızlı başladı. Tespit edilip izole edilen testi pozitif çıkan vatandaşların büyük çoğunluğu iyileşerek normal hayatına döndü. Yetkililer, sosyal mesafe, maske ve kurallara uyulması halinde Temmuz ayına kadar İnegöl’de tamamen normal hayata geçileceğini ifade ettiler.

Kamu kurum ve kuruluşlarının aldığı yoğun tedbirler sonucunda İnegöl’de Korona virüs vaka sayısında artışın önüne geçildi. İlçedeki Covid-19 salgınının azaltılması noktasındaki en büyük başarı ise Filyasyon ekibinin, taktir edilen çalışmaları oldu. Pozitif vakalar sonrası hastanın direk temas halinde olduğu kişilerle irtibat kuran ve ciddi önlemler alan ekip, Korona virüsün yayılmasını önledi.

Gerek İnegöl Kaymakamı Şükrü Görücü, gerekse İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban’ın büyük hassasiyet gösterdiği salgın tedbirleri de olumlu sonuca büyük katkı sağladı.

Diğer yandan salgınla ilgili çok ciddi çalışmalar yapan İlçe Sağlık Müdürlüğü, İnegöl Devlet Hastanesi, Emniyeti ve Jandarmanın da salgınla mücadele noktasında hassas ve titiz davranmaları büyük beğeni topladı.

Ülke genelinde devletin almış olduğu sokağa çıkma yasağına ilçe halkının hassas davranması, kurallara en üst seviyede riayet etmesi salgının yayılmasının önüne geçti.

İYİLEŞİYORUZ

Yapılan çalışmalar da hem Korona virüsün yayılması engellenirken, hem de hastalığa yakalanan vatandaşların salgını kolaylıkla atlatıp sağlığına kavuşmaları noktasında önemli mücadele verildi. İnegöl’de bu güne kadar toplam 177 kişi Korona virüse yakalandı. Yapılan sağlık tedavileri sonucunda ise 117 kişi sağlığına kavuşarak normal hayatına döndü. Yapılan mücadeleye rağmen toplam 16 kişi hayatını kaybetti. 177 kişi arasında sadece 30 kişi Devlet Hastanesinde tedavi görürken, yoğun bakımda tedavi gören hasta kalmadı. Yapılan yoğun çalışmalar sonucunda Korona virüsü ezip geçerek normal hayatına dönen hastaların oranı yüzde 66’ya yükseldi.

TEDBİRLERE DİKKAT

Rehavete kapılmaması gerektiğinin altını çizen yetkiler, bu süreçte maske kullanımı, sosyal mesafeye uyulması halinde İnegöl’de 1 aylık süreçte Korona virüsün tamamen bitebileceğini ifade ettiler.

KORONA’YA KARŞI YENİ TAKTİK

Korona virüsü İnegöl’den tamamen silmek isteyen İlçe Sağlık Müdürlüğü yeni bir uygulama başlattı. Yapılan Korona testi pozitif çıkan vatandaşlardan durumu iyi olanlarda dahil olmak üzere tüm pozitif vakalar İnegöl Devlet Hastanesindeki pandemi servisine gözetim altına almaya başladı. Bu uygulama sayesinde İnegöl’de Korona virüs vakalarının tamamen bitirilmesi hedefleniyor.

Editör: TE Bilişim