Yenice mahallesinde manav işletmecisi genç, 2 gün önce işyerine girip kasadaki 3 bin lirayı çalan hırsızı bir dedektif gibi iz sürerek bulup fotoğrafını çektikten sonra polise bildirdi. Emniyet ekipleri manav sahibinin çektiği fotoğraftan harekete geçerek hırsızı yakaladılar.

Edinilen bilgilere göre; 8 Ekim 2019 tarihi gece saatlerinde Yenice mahallesi Ankara caddesi üzerinde faaliyet gösteren manava hırsız girdi. Manavın her yerinde cirit atan hırsız, kasadaki 3 bin lira civarındaki parayı çaldı. Sabah işyerine gelen işletme sahibi Cihan Adak, kasada koyduğu paranın olmadığını fark ederek güvenlik kameralarını inceledi. Güvenlik kameralarına yakalanan hırsızı gören genç durumu Emniyet ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen emniyet ekipleri hırsızın bulunması için çalışma başlattı.

17 GÜN SONRA…

Olaydan 17 gün sonra aynı hırsız yine aynı işyerine girmeye çalışırken güvenlik kameralarına yakalandı. İkinci hırsızlık girişiminde ise başarısız oldu.

FOTOĞRAFINI ÇEKTİ

Bu durumu sinirlenen manav işletmecisi güvenlik kameralarında yüzünün görüntüsü olan hırsızı, aklına kazıdı. İşyerinin çevresinden geçen şahısları incelemeye aldı. İki gün önce işyerine gelen bir genç, hırsızlığı ağabeyinin yaptığını iddia etti. Cihan Adak, işyerinin önünden geçen şahsın kameralara yakalanan hırsızın olduğunu tespit edip yanına çağırdı. Hırsızla sohbet eden işletme sahibi, cebinden çıkardığı cep telefonuyla fotoğrafını da çekmeyi ihmal etmedi. İşyerinde bulunan müşterilerin huzurunu kaçırmamak için hırsızı etkisiz hale getirmeyen işletme sahibi, hırsızın uzaklaşmasıyla birlikte polisi arayıp bilgi verdi. Olayla alakalı soruşturma başlatıldı.

SAHİBİNİ BULMUŞTU

Cihan Adak 1 yıl önce marketinin önünde düşürülen Bin TL’nin sahibini de bulmuştu.

FOTOĞRAFINI ÇEKTİM

Olayı anlatan işletme sahibi Cihan Adak, “22 gün önce işyerimize giren hırsız kasadaki 3 bin lirayı çaldı. İki gün önce tekrar işyerine girmeyi denemiş. Olaydan sonra insanları dikkatlice incelemeye başladım. Dikkatimi çeken 2 kişiden birini durdurdum. Hareketlerinden şüphelenince ısrar ettim ve ağabeyinin hırsızlık yaptığını söyledi bana. Ağabeyinin buradan geçeceğini söyledi. Bende beklemeye başladım. Bir süre sonra manavın önünden geçerken durdurdum onu. Konuştum, fotoğrafını çektim. İşyerinde müşteriler olduğu için hırsızı etkisiz hale getirmedim. Hırsız gidince polisi aradım haber verdim. Bu şahıs birkaç manavı daha soymuş. Emniyet ekiplerimiz gereğini yapacaklardır.” Dedi.

YAKALANDI

İnegöl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışma sonucunda manava giren şüpheli 17 yaşındaki Abdulvahit Y. yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelinin son 2 ayda 2 ayrı manavdaki hırsızlık olaylarının da şüphelisi olduğu öğrenildi.

Editör: TE Bilişim