Her ay farklı bir ye

Her ay farklı bir yerde rutin aylık toplantılarını düzenleyen İnegöl Zihinsel Engelliler Derneği (İZED) tarafından, Yaşlılar Haftası münasebetiyle Huzurevi'nde bir etkinlik düzenlendi. Düzenlenen eğlencede, İZED üyeleri ve yaşlılar müzik eşliğinde oyunlar oynadı. İZED üyelerinden Arzu Karakaya ise, unutulmaz programda, bir süre önce geçirdiği ameliyat sonucunda sağlığına kavuşan minik kızı için hazırladığı irmik helvasını yaşlılara ikram etti.
Geçtiğimiz akşam saat 20.00'de Huzurevi'nde düzenlenen etkinliğe İZED Başkanı Halil Peynirci, İZED üyeleri, Huzurevi Müdürü Recep Şen ile huzurevi sakinleri katıldı.
Etkinlik öncesi bir konuşma yapan İZED Başkanı Halil Peynirci, her ay düzenledikleri toplantılardan bir tanesini Yaşlılar Haftasına denk getirip, Huzurevi'nde eğlence şeklinde gerçekleştirdiklerini belirterek, "Düzenlediğimiz etkinlikle, engelli çocuklarımız ve yaşlılarımız çok mutlu oluyorlar. İnanın o mutluluğu yaşamak bizleri daha da mutlu ediyor. Mayıs ayı içerisinde de Müftülüğümüzle birlikte yine Huzurevinde ayrı  bir program düzenleyeceğiz. Vefat etmiş büyüklerimiz için bir Mevlid-i Şerif programı tertip edeceğiz. İZED olarak, engelli çocuklarımız ve aileleri için elimizden geleni yapıyoruz. Üyelerimizden Arzu Karakaya'nın çocuğu ameliyat geçirdi. Ameliyat sonucunda iyileşti. Kendisi yaşlılarımıza helva dağıtmak istedi. Ona da teşekkür ediyoruz" dedi.
Huzurevi Müdürü Recep Şen ise, üç haftadan bu yana Yaşlılar Haftasını kutladıklarını belirterek, "Hafta denince bir hafta akla geliyor ama biz  bu kutlamaları bir haftada bitirmiyoruz. Daha önceden gelen ziyaretçiler bir hafta boyunca ziyaret ederek yoğunluk yapıyordu, ondan sonrada ziyarete gelen olmuyordu. Ziyaretleri sene içine yaydık. Yaşlılarımız, insanların ilgisini bekliyor. Hediye falan istemiyorlar, iki çift muhabbet arıyorlar. Belediyemiz bize gerekliği desteği veriyor. Bizim isteğimiz sadece ilgi ve alakadır. İZED'in düzenlediği programda da yaşlılarımız eğleniyorlar. Bunun içinde derneğimize teşekkür ediyoruz" dedi.
Konuşmaların ardından İZED Başkanı Halil Peynirci, gecenin anısına yaşlılar adına Huzurevi Müdürü Recep Şen'e çiçek takdim etti.
Konuşmalarından ardından, müzik eşliğinde eğlenen Huzurevi sakini yaşlılara çeşitli ikramlarda bulunuldu.

 

Editör: TE Bilişim