Esenköy Mahallesinde bulunan Ayıpınar su kaynağındaki suyun bir kısmın alınarak Yeniceköy Mahallesine verilmesiyle alakalı çalışmalara BUSKİ başlarken; vatandaşın tepkisi üzerine jandarma güvenlik önlemi aldı. 
BUSKİ’nin mahallede bulunan kaynaktaki suyun Yeniceköy Mahallesine borularla taşıma çalışmalarına vatandaşlar aylarca karşı çıkarken, çalışma jandarma eşliğinde başladı.
Jandarma eşliğinde Esenköy Mahallesine giden BUSKİ ekipleri, kaynak suyunu Yeniceköy Mahallesine taşıyacak boruları döşemeye başladı. 
Jandarma ekipleri de çalışmanın yapıldığı alanda güvenlik önlemi aldı. Toplanan vatandaşlar çalışmanın başlamasına tepki göstererek, kendilerine dahi yetmeyen suyun verilmemesini istedi. 
Mahalle sakinleri tarımsal ve içme su ihtiyacının ancak %20’sine yettiği ve bunun bilirkişi raporu ile sabit olduğunu belirttiler.
Ellerindeki son su kaynağını bırakmak istemeyen mahalle sakinleri BUSKİ’ye tepki gösterdi. Mevcut kaynağının kendilerine yetmediğini ifade eden mahalle sakinleri, son kaynağında ellerinden alınması durumunda mahallede hayvancılığın ve tarımın bitme noktasına geleceğini aktardılar. 
Suyun kaynağından alınmasını istemeyen vatandaşlar, suyun baskıyla alındığını belirterek, Yeniceköy Mahallesinin su ihtiyacının olmadığını iddia etti. Vatandaşlar suyun su fabrikası kurmak için alındığını ileri sürdü. 
Çalışmanın yapıldığı yere gelen Ahmet Zeren, “Ayıpınar su kaynağındaki su alınırsa içecek dahi suyumuz kalmayacak. O zaman bu mahalleyi kapatsınlar. Su az, ikinci kata su çıkmıyor. Önce sulama göleti yapsınlar.” dedi. 
Mahalle sakinlerinden Zahit Acar ise “Suyumuz gidiyor. Suyumuz gittiğinde canımız gider. Bizim her şeyimiz bu su. Su fabrikaları kaynak sularını kuruttu. Yeniceköy Mahallesinin su ihtiyacı yok. Allah bilir bu su nereye gidecek.” diye konuştu. 
Mahalle sakinlerinden Kasım Bayram da “Tek su kaynağımız var. Bu kaynak bize Sayıştay’ın kararı ile verildi. BUSKİ bunu nasıl bozabilir? Elimizdeki kaynak suyunun alınmasını istemiyoruz. Canımızı almasınlar.” dedi.

Editör: TE Bilişim