JANDARMADAN ASAYİŞ VE HUZUR DENETİMİ

Bursa ve İnegöl Jandarma Komutanlığı ekipleri, yeni yıl öncesi kaçak alkol, sigara ve benzeri maddelerin sevkiyatını önleme, vatandaşların güvenli bir şekilde yeni yıla girmelerini sağlamak için uygulamalarını artırdı. Jandarma ekipleri, İnegöl ile birlikte Bursa´nın diğer dört ilçesinde şüpheli araç ve şahıslar ile kaçak maddeler üzerinde uygulama yaptı.

İnegöl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Bursa Jandarma Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü Narkotik ve Uyuşturucu Madde Arama Köpek Unsuru Ekipleri ile birlikte Bursa-Ankara karayolu üzerinde şüpheli araçlar ve şahıslara yönelik uygulama yaptılar. Özel eğitimli köpeklerinde katıldığı uygulamada, araçlar ve şahıslar didik didik arandı.

VATANDAŞLARIN GÜVENLİĞİ İÇİN

Şüpheli araç ve şahıslar ile kaçak alkol, sigara ve uyuşturucu maddenin Bursa ve ilçelerine girişini engelleyerek vatandaşların yeni yıla güvenli bir şekilde girmelerini sağlamak için Mezit-3 mevkii Karayolları Bölge Şantiyesi önünde yapılan uygulamada şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan otobüsler, kamyonlar ve özel araçlar ile sürücü ve araçlardaki şahıslar üzerinde arama yapıldı. Kaçak alkol, uyuşturucu maddeler, göçmen kaçakçılığı, insan ticareti gibi konular üzerinde durulurken, yolcuların ve sürücülerin GBT sorgulamalarını da yapan ekipler, suçlulara geçit vermedi.

KÖPEKLİ ARAMA

Şehirlerarası yolcu otobüslerinin bagaj kısımları, araçların içi ve dışının yanı sıra gizli bölmelerini de arayan ekiplere, Roket isimli özel eğitimli köpekte katıldı. Aramalarda 40 araç kontrol edilirken, 230 şahsın sorgulaması yapıldı. Bir otobüste yedek yakıt deposu bulunurken, yakıtın kaçak olmadığı belirlendi.

GENİŞ ÇAPLI ASAYİŞ OPERASYONU

Öte yandan, Bursa İl Jandarma Komutanlığı ekipleri 18 ayrı noktada 54 timle eş zamanlı asayiş ve huzur operasyonu gerçekleştirdi. Operasyonlarda çok sayıda araç kontrol edilirken, binden fazla kişinin kimlik sorgulaması yapıldı. Operasyonlara jandarmanın kokuya duyarlı deneyimli narkotik köpekleri de katıldı.

Bursa´nın yeni yıla huzurlu girmesini amaçlayan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, savcılıktan alınan izinle 18 ayrı noktada 24 asayiş, 18 trafik, 5 motosikletli tim, 2 kaçakçılık timi, 5 köpekli tim olmak üzere 54 timle huzur operasyonu yaptı.

Sabah 10.30´da başlayan ve şehrin Ankara, İzmir, İstanbul girişleri ile diğer tüm ilçelerde yapılan huzur operasyonlarında yolcu otobüsleri, otomobiller, kamyon ve kamyonetler durduruldu. Ekipler kimlik kontrolü ve suç unsuru araması yaptılar. Yaklaşık 2 saat süren huzur operasyonunda binden fazla kişinin kimlik sorgulaması yapıldı. Operasyona katılan köpekli narkotik timleri özellikle yolcu otobüsleri ve kamyonlarda uyuşturucu ve benzeri madde aradılar.

 

Editör: TE Bilişim