03-11 Mayıs tarihleri arasında kutlanan “Karayolu Trafik Güvenliği Haftası” kapsamında İnegöl’de de etkinlikler devam ediyor. İnegöl Jandarma Komutanlığı Trafik Timi İnegöl’e bağlı tarımsal anlamda faal olan mahallelerde Trafik eğitimlerini sürdürüyor.

Tarım da yaz sezonunun başlamasıyla trafiğe çıkan tarım araçların sürücülerine yönelik önemli uyarılar da bulunuldu.

Önceki akşam Deydinler Mahallesi kahvehanesinde düzenlenen eğitimler de mahalle sakinlerine İnegöl Jandarma Komutanlığı Trafik Tim Komutanı Astsubay Başçavuş Vedat Düzenli, komutan Yardımcısı Uzman Jandarma Tacettin Keskin ve Şoförlür Odası Başkanı Bahattin Korkmaz tarafından bilgiler verildi.

Yaz döneminin yavaş yavaş başladığını aktaran İnegöl Jandarma Komutanlığı Trafik Tim Komutanı Astsubay Başçavuş Vedat Düzenli, “Tarımsal anlamda faal olan köylerimiz vardı. Deydinler mahallesi de bu mahalleler arasında. Yaz sezonu açıldığında motosikletler, traktörler yollara çıkıyor. İnegöl’de son zamanlarda trafik kazalarının arttığını görüyoruz. Bu artış hepimizin canını yakıyor. Aynı kazaların yaşanmaması için Jandarma personeli olarak vatandaşlarımızı bilinçlendiriyoruz. Aynı duyarlılığı bütün vatandaşlarımız göstersin istiyoruz. Trafik kurallarına uyduğunuz sürece hayatınızı garanti altına almış olacaksınız. Alkol alalım mantığıyla yaklaştığınız zaman, alınan alkol insanların hayatına mal oluyor. Evlatlarımızı, kardeşlerimizi uyarmalıyız. Yeri geldiği zaman çocuğunuza bir öğretmen gibi ders verin.” Dedi.

ALKOLLÜ ARAÇ KULLANMAYIN

Düzenli konuşmasını şöyle sürdürdü; “Aracınızla yola çıkmadan önce aracınızı kontrol edin. Tarım işçileri traktör römorklarında tarlalara gidiyor. Geçmişte yine bu şekilde kaza oldu. Daha dikkatli olun. Yaz aylarıyla birlikte gençlerimiz motosikletleriyle kontrolsüz ve dikkatsiz bir şekilde seyrediyorlar. Sürücü belgesiz, kasksız, eldivensiz, tescilsiz motosikletlerle yolculuk yapıyorlar. Motosiklet kazalarında gençlerimizi kaybediyoruz. Sürücü belgesiz, korumalıksız araç kullanmayın. Alkollüyken asla araç kullanmayın. Kullanan kişiye de müsaade etmeyin. Emniyet kemerlerini kullanın. Emniyet kemeri takılı olan vatandaşın kazalar dan en az zararla kurtulduğunu biliyoruz. Hız sınırını aşmayın. Herkes kurallara uyduğumuz zaman çok güzel bir toplum ortaya çıkacak ki hepimiz hayran olacağız.”

TRAFİK BİZİM HAYATIMIZIN İÇİNDE

Şoförler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz ise, “Trafik bizim hayatımızın içinde. Herkesin trafik kurallarını bilmesi ve uygulaması bir vatandaşlık görevidir. Öğrenmenin yaşı yok. Özellikle bir trafik kuralları. Emin olun PKK teröründen daha kötü. On binlerce vatandaşımızı kazalarda kaybettik. Sorumluluklarımızı bilmemiz lazım. Çok yakında eğitimler başlatacağız. Bu eğitimleri mahallelerimize yayacağız. Herkes bu etkinliklere katılsınlar. Allah hepinize kazasız belasız günler versin.” Dedi.

Konuşmaların ardından jandarma bilgilendirme broşürleri dağıtıldı.

UYGULAMALI EĞİTİM

Konuşmaların ardından motosiklet kullanımı konusunda uygulamalı olarak bilgiler verildi.

 

 

Editör: TE Bilişim